Acasă Calatorii București Am intrat la Școala de Coaching! Ce învăț de la Anca Al Kebsi

Am intrat la Școala de Coaching! Ce învăț de la Anca Al Kebsi

1
Am intrat la Școala de Coaching! Ce învăț de la Anca Al Kebsi

Ce să fac și eu în vara anului 2024 decât să învăț? Pentru că la Bright Goals chiar este o școală în toată regula, cu multă informație, cu teme, cu exerciții, cu ateliere de coaching pe care le vom desfășura cu oamenii din comunitate, dar și din afară, alături de care vom face practică.

Curs: Școală Acreditată de Coaching
Facilitator: Anca Al Kebsi
Durată: 15 mai – 29 august 2024 (180 de ore)

Coaching-ul a devenit un instrument esențial în dezvoltarea personală și profesională. Școala de coaching de la Bright Goals, condusă de Anca Al Kebsi, oferă o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să își dezvolte abilitățile de coaching și să ajute alți oameni să atingă potențialul maxim.

Ce este coaching-ul?

În primul rând, cred că ar trebui să găsim o definiție corectă a acestui cuvânt care, inițial, a apărut în anul 1830, la Oxford University. Coaching-ul este un proces prin care un coach ajută o persoană sau un grup să-și identifice obiectivele, să-și dezvolte strategii pentru a le atinge și să-și depășească obstacolele. Coaching-ul nu este același lucru cu mentoratul sau consilierea ori psihoterapia, ci se concentrează pe stimularea resurselor și abilităților interne ale clientului. În timpul sesiunilor de coaching, un coach are pregătirea necesară pentru a face diferența dintre a fi coach și a fi psihoterapeut. Este o linie fină între cele două, însă în coaching nu discutăm despre traume și vindecări.

CE ESTE COACHING-UL

Beneficiile Participării la un Curs de Coaching

 1. Dezvoltare Personală și Profesională: Un curs de coaching te ajută să îți înțelegi mai bine propriile obiective și să îți dezvolți planuri eficiente pentru a le atinge.
 2. Abilități de Comunicare: Îți îmbunătățești abilitățile de ascultare activă și comunicare eficientă, esențiale atât în viața personală cât și în cea profesională.
 3. Creșterea Încrederii în Sine: Înveți să îți identifici și să îți valorifici punctele forte, ceea ce duce la o creștere a încrederii în sine.
 4. Networking: Ai ocazia să întâlnești alți profesioniști și să îți extinzi rețeaua profesională.
 5. Tehnici Avansate: Obții cunoștințe despre tehnici avansate de coaching, cum ar fi întrebările puternice, feedback constructiv și stabilirea obiectivelor SMART.

CURS COACHING BRIGHT GOALS

Ce Învățăm la Bright Goals cu Anca Al Kebsi?

La Bright Goals, sub îndrumarea Ancăi Al Kebsi, vei învăța:

 • Fundamentele Coaching-ului: Istoria și principiile de bază ale coaching-ului.
 • Abilități Practice: Tehnici de coaching prin exerciții practice și studii de caz.
 • Etica și Confidențialitatea: Normele etice și importanța confidențialității în relația de coaching.
 • Dezvoltarea Abilităților de Coaching: Cum să pui întrebări puternice, să oferi feedback constructiv și să motivezi clienții.
 • Instrumente și Metode: Utilizarea diferitelor instrumente de evaluare și metode pentru a ajuta clienții să își atingă obiectivele.

Cum putem deveni coach?

Pentru a deveni un coach certificat, urmează acești pași esențiali:

 1. Înscrierea la un Curs de Coaching: Alege un curs recunoscut, cum este cel oferit de Bright Goals.
 2. Formare și practică: Participă activ la toate sesiunile, practică tehnicile învățate și aplică-le în scenarii reale.
 3. Certificare: După finalizarea cursului, obține certificarea care atestă competențele tale de coaching.
 4. Dezvoltare continuă: Participă la workshop-uri și seminarii pentru a-ți îmbunătăți continuu abilitățile și a rămâne la curent cu noutățile din domeniu.
 5. Construirea unei rețele profesionale: Conectează-te cu alți coachi și clienți potențiali pentru a-ți construi baza de clienți și a-ți extinde cariera.

ÎNSCRIERI CURS COACHING

Concluzie

Cursurile de coaching oferite de Bright Goals, sub îndrumarea Ancăi Al Kebsi, reprezintă o investiție valoroasă în dezvoltarea personală și profesională. Acestea nu doar că te ajută să îți îmbunătățești abilitățile de coaching, dar și să contribui semnificativ la succesul altora. Fie că dorești să îți dezvolți propria carieră de coach sau să îmbunătățești abilitățile de leadership, un astfel de curs este un pas important spre succes.

Școala Bright Goals susține coachigul profesionist și se implică activ în misiunea de a forma specialiști care aduc o contribuție valoroasă domeniului.

Programul este acreditat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale , conform standardelor ANC. La finalul cursului, fiecare participant va primi o diplomă recunoscută național și internațional pentru „Specialist în activitatea de Coaching – COR 242412”.

 

Articolul precedent Book Club: Casa ușilor în Grădina Botanică din București și Biblioteca colorată din Constanța
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

 1. Sunt onorata de descriere, multumesc! Îi așteptam la Scoala Bright pe toți cei care vor sa își aseze fundamentele pentru coaching profesionist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!