AcasăFrumuseteCosmeticaAm renunțat la machiaj. O săptămână

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Published on

spot_img

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau să-mi las tenul puțin să respire. Sigur, nu-i chiar simplu. Machiajul face o femeie să se simtă mai frumoasă, mai sigură pe ea. Însă eu am să optez întotdeauna pentru naturalețe și, mai ales, pentru sănătate. 

De ce e bine să iei o pauză de la machiaj

Chiar dacă nu folosesc produse de machiaj în exces și chiar dacă aleg unele dintre cele mai bune (de firmă, deși nu-mi place să scot asta în evidență; însă uneori e necesar să o fac pentru că acele produse sunt mult mai calitative comparativ cu cele no name de pe piață), consider că e momentul ca tenul meu să ia o gură de aer proaspăt (bine, mai multe guri 😁). Asta și pentru că am pielea ușor uscată și deshidratată acum, odată cu apariția toamnei. 

Ce produse folosesc în această perioadă

Nu am să spun toate produsele pe care le-am folosit de-a lungul timpului, ci doar pe cele din prezent. Am găsit o ofertă foarte bună la Bioderma în Bebe Tei: o casetă ce conține un ser și o cremă de față, la prețul de 70 de lei. Pe lângă asta, am achiziționat și gelul de demachiat, cu 30 de lei. 

Îmi plac produsele Bioderma, de la cosmetice până la gelul de duș și crema de corp. Prefer, de regulă, să rămân fidelă unui brand, dacă sunt mulțumită de produsele pe care le oferă. Însă nu zic “nu” atunci când cineva îmi prezintă ceva mai bun (așa cum s-a întâmplat cu șamponul descoperit acum vreo două luni, cel mai bun șampon la ora actuală în opinia mea, despre care am să vă povestesc curând). 

Așadar, spun “nu” machiajului. Și sper să mă țină o săptămână, așa cum mi-am propus. Poate celor care nu se machiază în general lucrul acesta li se va părea floare-la-ureche. Însă vă spun de ce nu este așa. Machiajul te schimbă. Chiar te face mai frumoasă. Tenul arată perfect, mai ales în poze. Fondul de ten și pudra pe care le folosesc acoperă fiecare pistrui, fiecare punctuleț sau mic rid. A, nu, mint. Ridurile rămân 🙈. Nu știu cum e la voi, la alte femei, dar la mine ridurile sunt mai accentuate atunci când aplic fondul de ten. Iar asta este tot din cauza deshidratării de care spuneam mai sus. Fondul de ten este absorbit rapid (de aceea, este necesar consumul unei cantități cât mai mare de apă, iar la capitolul acesta nu stau prea roz; beau cam un litru pe zi și e puțin, prea puțin). Apoi, mai ies și eu din casă. Un film, o piesă de teatru, un board game 😁.

Bun, cam asta e. O săptămână. N-oi muri, nu? 😅 N-o să mai primesc aceleași complimente probabil, deși ar fi drăguț să mi se spună “Vai, Rox, ce chip de păpușică ai, ce folosești?” Și eu să spun, așa – un pic țanțosă: “Doar apă și cremă 😎”. Iar ca o idee generală, pentru un ten sănătos, pentru sănătate în general, sunt esențiale trei lucruri: apă, sport și somn :). 

…Și o poză mică-mică, în care eram puțin machiată 😁:

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabăra de Lectură pentru adulți de la Castelul Sturdza (Miclăușeni, Iași)

Toate taberele iCarte, iParte sunt frumoase, dar cea de la Castelul Sturdza din satul...

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!