Acasă Frumusete Cosmetica Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am renunțat la machiaj. O săptămână

5
Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau să-mi las tenul puțin să respire. Sigur, nu-i chiar simplu. Machiajul face o femeie să se simtă mai frumoasă, mai sigură pe ea. Însă eu am să optez întotdeauna pentru naturalețe și, mai ales, pentru sănătate. 

De ce e bine să iei o pauză de la machiaj

Chiar dacă nu folosesc produse de machiaj în exces și chiar dacă aleg unele dintre cele mai bune (de firmă, deși nu-mi place să scot asta în evidență; însă uneori e necesar să o fac pentru că acele produse sunt mult mai calitative comparativ cu cele no name de pe piață), consider că e momentul ca tenul meu să ia o gură de aer proaspăt (bine, mai multe guri 😁). Asta și pentru că am pielea ușor uscată și deshidratată acum, odată cu apariția toamnei. 

Ce produse folosesc în această perioadă

Nu am să spun toate produsele pe care le-am folosit de-a lungul timpului, ci doar pe cele din prezent. Am găsit o ofertă foarte bună la Bioderma în Bebe Tei: o casetă ce conține un ser și o cremă de față, la prețul de 70 de lei. Pe lângă asta, am achiziționat și gelul de demachiat, cu 30 de lei. 

Îmi plac produsele Bioderma, de la cosmetice până la gelul de duș și crema de corp. Prefer, de regulă, să rămân fidelă unui brand, dacă sunt mulțumită de produsele pe care le oferă. Însă nu zic “nu” atunci când cineva îmi prezintă ceva mai bun (așa cum s-a întâmplat cu șamponul descoperit acum vreo două luni, cel mai bun șampon la ora actuală în opinia mea, despre care am să vă povestesc curând). 

Așadar, spun “nu” machiajului. Și sper să mă țină o săptămână, așa cum mi-am propus. Poate celor care nu se machiază în general lucrul acesta li se va părea floare-la-ureche. Însă vă spun de ce nu este așa. Machiajul te schimbă. Chiar te face mai frumoasă. Tenul arată perfect, mai ales în poze. Fondul de ten și pudra pe care le folosesc acoperă fiecare pistrui, fiecare punctuleț sau mic rid. A, nu, mint. Ridurile rămân 🙈. Nu știu cum e la voi, la alte femei, dar la mine ridurile sunt mai accentuate atunci când aplic fondul de ten. Iar asta este tot din cauza deshidratării de care spuneam mai sus. Fondul de ten este absorbit rapid (de aceea, este necesar consumul unei cantități cât mai mare de apă, iar la capitolul acesta nu stau prea roz; beau cam un litru pe zi și e puțin, prea puțin). Apoi, mai ies și eu din casă. Un film, o piesă de teatru, un board game 😁.

Bun, cam asta e. O săptămână. N-oi muri, nu? 😅 N-o să mai primesc aceleași complimente probabil, deși ar fi drăguț să mi se spună “Vai, Rox, ce chip de păpușică ai, ce folosești?” Și eu să spun, așa – un pic țanțosă: “Doar apă și cremă 😎”. Iar ca o idee generală, pentru un ten sănătos, pentru sănătate în general, sunt esențiale trei lucruri: apă, sport și somn :). 

…Și o poză mică-mică, în care eram puțin machiată 😁:

Articolul precedent Vestimentaţia, în sezonul de tranziţie. Ce purtăm toamna
Articolul următor Dezvoltare personală, „Matematica iubirii”. Cum am trăit prima experienţă
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

5 COMENTARII

  1. Originalul arată foarte bine și fără machiaj. E un avantaj in plus. Într-adevăr un machiaj discret, sau mai accentuat, în funcție de ce trebuie corectat, înfrumusețează in plus o femeie. Dacă știi să ți-l faci singură, este și mai bine. Decât să te „urâțesti” singură, mai bine apelezi la un specialist. Cele trei lucruri esențiale menționate de tine sunt bune, mai ales somn. Dar în timp mai e nevoie și de masaj facial, adică să râdem mai mult. Dar asta nu înseamnă că trebuie să râdem de tot ce auzim. O zi bună în continuare.

    • Pana acum 7-8 ani nu ma machiam mai deloc. Acum nu mai ies din casa, mai ales la serviciu, fara sa dau cu fond de ten si rimel. Dar eu ma simt bine in pielea mea si nemachiata .

  2. Machiajul nu te face mai frumoasă, dar te poate face mai urâtă.
    O să-ți spun un secret: niciodată n-am înțeles rostul machiajului (cu excepția machiajului profesional, în cazul actorilor, clovnilor ș.a.m.d.)
    Mi se pare o activitate inutilă. Și nesănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!