AcasăTOPAstrologia, ficțiune sau realitate? Cum ne influențează viața?

Astrologia, ficțiune sau realitate? Cum ne influențează viața?

Published on

spot_img

Cei mai mulți dintre noi susținem că nu ne lăsăm influențați de zodii, că nu credem în puterea astrelor. Dar, câți dintre noi își încep ziua cu o ceașcă de cafea, răsfoind presa online și ascultând horoscopul prezentat la știrile dimineții? Sunt sigură că suntem câțiva și o facem involuntar. „Doar așa, să vedem ce zice, poate câștig la Loto sau, poate, mă îndrăgostesc”.

Prin studiul astrologic al planetelor, am putea înțelege și învâța ce așteptări ar trebui să avem de la noi înșine, dar și de la cei din jur, fiecare dintre ele având, la diferite vârste, o influență pe care ar trebui să o luăm în considerare. Cu asta ne atrage astrologia. Că punem mare preț pe aceste previziuni sau că le citim doar așa, printre rânduri, ne interesează și, pe alocuri, ne influențează.

Din păcate însă, cei care cred orbește pot întâmpina probleme la nivel mintal, pentru că o previziune nefavorabilă ne poate da peste cap întreaga zi și, mai mult, pot atrage acele influențe negative. De ce? Pentru că așa a zis la horoscop și pentru că noi ne atragem energiile și tot ceea ce ni se întâmplă. De unde și gândirea pozitivă despre care vorbește toată lumea și pe care ar trebui să o avem cu toți, pentru a alunga răul. Aici e o altă discuție.

Revenind la zodiile noastre, eu nu citesc horoscopul, dar, în timp ce mă pregătesc să plec la serviciu, recunosc faptul că îl prind foarte des la știri și sunt atentă aproape de fiecare dată. Nciodată nu s-a potrivit cu ce am trăit eu în acea zi, dar sunt sigură că, unora li s-a potrivit, pentru că, altfel, nu ar mai exista oameni care să creadă în astrologie. E simplu, nu?

Oamenii de știință au explicat faptul că acțiunea de a inversa soarta nefavorabilă indicată de horoscopul negativ necesită resurse mentale, iar indivizii nu reușesc să reziste tentației. Cu toate acestea, cei care cred într-o soartă fixă reușesc să se concentreze asupra evenimentelor din timpul zilei deoarece ei nu au nevoie să își irosească energia mentală pe această temă.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!