Acasă Sanatate Educatie nutritionala Micul dejun: ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci

Micul dejun: ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci

0
Micul dejun: ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci
Sursa foto: blog.feelaliveuk.com

Alimentele pe care le mănânci pe stomacul gol trebuie alese cu atenție. Mulți dintre noi gustăm ceva în grabă și uităm de mâncare până după-amiaza târziu. Ceea ce nu este deloc sănătos! În plus, cea care nu lipsește dimineața este cafeaua. Dar crezi că este cu adevărat sănătos să o bei înainte de a mânca?

Dar ce zici de o banană, un iaurt sau un castravete? Crezi că sunt alimentele potrivite pentru micul dejun? De fapt, castravetele poate provoca durere de stomac, flatulență sau arsuri la stomac.

Banană?

Bananele sunt fructele cele mai bogate în magneziu. Dacă le mănânci pe stomacul gol, ele pot crește nivelul de magneziu din sânge, ceea ce nu este sănătos pentru inimă. Poate crește riscul de boli cardiovasculare.

Produse alimentare bogate în zahăr?

Nu, nu este recomandat să mănânci alimente bogate în zahăr pe stomacul gol, deoarece ele pot crește foarte mult nivelul de insulină, lucru care duce la suprasolicitarea pancreasului dimineața. Pe termen lung, crește riscul de a suferi de diabet.

Roșie?

Nu se recomandă nici consumul unei roșii pe stomacul gol, deoarece ar putea provoca ulcer gastric. Acidul tanic din roșie crește nivelul de aciditate.

Iaurt?

Acest produs lactat conține acid lactic și bacterii sănătoase, care sunt benefice pentru persoanele care suferă de gută. Dar consumul lui pe stomacul gol crește nivelul de acid clorhidric, lucru care afectează bacteriile sănătoase din stomac.

Băuturile carbogazoase?

Sucurile băute pe stomacul gol reduc circulația sângelui în stomac și, implict, deteriorează membranele mucoase. În plus, este încetinită digestia. Atunci apar durerea de stomac, senzația de balonare și constipația!

Atunci, ce crezi că ar trebui să mănânci pe stomacul gol?
Ei bine, la micul dejun sunt recomandate alimente precum: ouă, fulgi de ovăz, pâine neagră, apă de pepene galben, afine, miere și alune. Aceastea sunt cele mai sănătoase alternative pentru consumul pe stomacul gol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!