Acasă Educatie Descopera Cum te ajută ceaiul verde să slăbești

Cum te ajută ceaiul verde să slăbești

0
Cum te ajută ceaiul verde să slăbești
Sursa foto: teaperspective.com

Dacă îți place ceaiul și bei doar băuturi sănătoase, atunci te-ai alăturat celor 200 de milioane de oameni care se bucură de o ceașcă de ceai în fiecare zi. Deși ceaiul negru este cel mai popular – reprezintă aproximativ 84% din ceaiul consumat – se spune că cererea de ceai verde crește de la o zi la alta. Motivul? Se presune că datorită rolului potențial al ceaiului verde de stimulare a metabolismului.

Ceaiul verde te ajută să slăbești

Mai multe studii recente au arătat că ceaiul verde este sursă bogată de flavonoide și cafeină, compuși care stimulează metabolismul și activitatea insulinei. Un alt sudiu a arătat că prin consumul de ceai verde și cafea reușești să slăbești în 12 săptămâni, împreună cu o dietă echilibrată, aproximativ trei kilograme.

Nu trebuie să exagerezi cu el

Când există un echilibru între ceai, apă și mâncare, ar trebui să bei aproximativ 2-3 cești de ceai verde pe zi.  Unele varietăți de ceai verde sunt mai bune pentru pierderea în greutate decât altele. Dacă vrei să slăbești, cel mai potrivit este ceaiul (verde) matcha – este cea mai bogată sursă de antioxidanți și substanțe nutritive.

Dieteticianul Isabel K. Smith explică de ce: „Ceaiul (verde) matcha este o pudră obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde, spre deosebire de celelalte tipuri de ceai verde unde frunzele sunt uscate”. În plus, ceaiul matcha este considerat cel mai calitativ dintre toate ceaiurile verzi, deoarece favorizează arderea grăsimilor.

Există un mod de a prepara ceaiul

Când prepari ceaiul verde, nu trebuie să folosești apă clocotită. Toarnă apa caldă peste ceaiul pus în ceașcă și apoi lasă-l 3-4 minute ca să facă infuzie (acoper-o cu o farfuriuță). Desigur, timpul de preparare poate fi mai scurt sau mai lung, în funcție de gustul tău și de cât de concentrat în vrei.

Ceaiul verde are multe beneficii pentru sănătate

„Ceaiul verde conține multe substanțe nutritive, inclusiv antioxidanți și compuși anticancerigeni, care au efecte pozitive și asupra creierului. Toate ceaiurile conțin multe substanțe nutritive sănătoase, dar ceaiul verde (indiferent de care bei și îl ce scopuri îl folosești) este una dintre cele mai sănătoase alegeri pentru o băutură”, spune dieteticianul Isabel K. Smith.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!