Acasă Carti Carti dezvoltare personala Atunci când te doare ceva e posibil să nu te doară, de fapt

Atunci când te doare ceva e posibil să nu te doară, de fapt

0
Atunci când te doare ceva e posibil să nu te doară, de fapt
sursa foto: i0.wp.com

Am fost, și sunt, o persoană destul de bolnăvicioasă și m-am confruntat destul de des cu durerea fizică, tocmai de aceea am învățat să fac diferența dintre durerea fizică propriu-zisă și durerea fizică închipuită în mod inconștient.

Scoarța cerebrală este alcătuită din arii motorii, senzitive și psihice. Cele psihice sunt o combinație între celelalte două. Durerea se transmite la creier pe căi senzitive, iar senzația dureroasă rămâne memorată în partea psihică. Atunci când o durere revine și un gând se duce către o posibilă cauză a durerii, durerea se amplifică. Practic nu se întâmplă nimic diferit, organic vorbind, doar că psihicul face durerea să fie mai intensă, din cauza fricii referitoare la ea, stocată anterior. Sunt cazuri în care nu se găsește o cauză a unei dureri în afară de cauza subconștientă, psihică. Și atunci trebuie apelat la alte remedii, nu la medicamente.

Cum să abordezi acest tip de durere

Remediile sunt, în principiu, elemente care ne „păcălesc” creierul.  Noi singuri nu ne prea putem păcăli, așa că atunci când simți o durere foarte puternică, de cap, de exemplu, sau menstruală, pe lângă partea medicamentoasă, te-ar ajuta la calmarea mai rapidă a ei să faci diferite lucruri care îți solicită mintea. Eu prefer să ascult muzică, să citesc, să mă uit la un serial sau un film, să mă afund mai tare în ceea ce am de făcut și să nu mă concentrez pe cât de tare mă doare ceva.

Atunci când cauți cauza sau îți imaginezi destul de clar ce se întâmplă atunci când resimți disconfort fizic, creierul tău nu face altceva decât să intensifice senzațiile. Tocmai de aceea este recomandat să eviți gândurile negative și să îți ocupi capul cu ceva diferit.

De asemenea, nu te panica în privința sănătății, nu îți face boli închipuite și ai grijă să nu scapi în văgăuna ipohondriei, pentru că devine ceva mult mai serios, în sensul că se poate ajunge la resimțirea unei dureri fizice fără cauze fizice. Atenție la neatenție! Fii pozitivă, fii frumoasă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!