Acasă Arhiva Autori celebri cu o singură carte scrisă

Autori celebri cu o singură carte scrisă

2
Autori celebri cu o singură carte scrisă
Autori celebri cu o singură carte scrisă

Cu toți am auzit de cel puțin un scriitor de la care nu am avut parte decât de o carte, ultimă moștenire culturală, căci din diverse motive, aceștia s-au oprit din scris. Sau poate, uneori, tot ceea ce ai de zis poate fi comprimat într-o singură poveste.

Autori celebri cu o singură carte scrisă

Astăzi îi scoatem la lumină pe cei care nu au trecut la a doua scriere și s-au oprit după prima carte, chiar dacă a fost apreciată sau nu, acea carte a rămas simbolul reprezentativ pentru acel autor. Ca de exemplu:

Anna Sewell – „Black Beauty”

Din cauza unei dizabilități, aceasta a fost nevoită să-și petreacă ultimii ani din viață, așa că și-a folosit ultimele clipe pentru a scrie această carte pentru copii. Povestea decurge din perspectiva unui cal ce trece prin diverse experiențe.

Emily Bronte – „La răscruce de vânturi”

O poveste neobișnuită pentru perioada victoriană, care a stârnit controverse la timpul publicării, această carte este un clasic al literaturii engleze, însă a fost singura carte scrisă de Emily.

Margaret Mitchell – „Pe aripile vântului”

Deși autoarea a avut și alte mici încercări de scris de-a lungul timpului, nu au reprezentat același success răsunător ca și această carte, care a avut parte de o ecranizare foarte cunoscută și apreciată.

Arundhati Roy este autoarea cărții „The God of Small Things”
Arundhati Roy este autoarea cărții „The God of Small Things”

J. D. Salinger – „De veghe în lanul de secară”

O carte pentru adolescenți, fiind oarecum controversată, iar unii nici nu o consideră o carte adevărată, a reprezentat un success răsunător, însă a rămas singura care a ieșit la lumină, pe lângă câteva nuvele scurte.

Ralph Ellison – „Omul Invizibil”

Considerată o capodoperă literară, cartea spune povestea unui om de culoare capabil să ia formă invizibilă, într-o eră în care rasismul era mult mai des ca acum.

Arundhati Roy – „The God of Small Things”

Autorul și-a făcut debutul cu această carte, cu o poveste tragică ce are loc în India. Momentan, acesta scrie articole, eseuri, și alte nuvele scurte.

2 COMENTARII

  1. Informația este interesantă, dar titlul conține câteva greșeli. O variantă corectă ar fi:
    ”Cu toții am auzit de cel puțin un scriitor de la care am avut parte doar de o carte … ”
    Te rog să nu te superi, cu toții mai greșim.
    Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!