AcasăEducatieDescoperaAveți grijă la ciuperci! Unele dintre ele ne pot ucide

Aveți grijă la ciuperci! Unele dintre ele ne pot ucide

Published on

spot_img

Am auzit din ce în ce mai des în ultima perioadă, mai ales pe toamnă, despre oameni care au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Știu că nu este foarte greu să ne ferim de ele, dar țin să scriu despre acest subiect pentru că eu chiar doresc să trag un semnal de alarmă asupra acestui fenomen.

Auzeam chiar astăzi, de dimineață, declarația unei femei care i-a dat copilului său să mănânce tocăniță de ciuperci otrăvitoare. Doamna spunea că știa, deci mare atenție, știa că ciupercile nu sunt bune de mâncat, dar că a zis că le va face dânsa comestibile, spălându-le și opărindu-le. Doamne ferește și apără! Spunea că a văzut cu ieșea verdeața din ele, ca un venin, și fiindcă a văzut acest fenomen „incredibil”, a zis că ciupercile culese de astă vară, congelate și gătite acum sunt tocmai bune de pus pe masa unui copil de grădiniță. Eu știu, sunt multe persoane modeste, cu venituri mici, dar nu este în regulă să riscăm sănătatea oamenilor dragi nouă pentru că noi avem impresia că este bine. Da, doar avem impresia. Realitatea este cu totul alta.

Care-i treaba cu ciupercile astea?

Ei bine, ele sunt foarte asemănătoare cu cele comestibile, spun experții, pentru că nu sunt foarte viu colorate. Se știe foarte bine, de asemenea, că cele viu colorate sunt necomestibile, ba chiar toxice. Specialiștii susțin că este foarte dificil chiar și pentru ei să facă diferența atunci când vine vorba despre niște ciuperci găsite în natură. Cel mai sigu ar fi să le cumpărăm de la magazin pe acelea crescute în ciupercării, chiar dacă nu sunt poate cele mai naturale și cele mai bio, măcar avem certitudinea că fac parte dintr-un anumit soi, iar dacă nu fac avem pe cine trage la răspundere. Altfel nu avem decât să ne asumăm vina și să riscăm multe alte lucruri neplăcute. Părerea mea este că nu merită să ne riscăm viețile. Uneori aceste ciuperci consumate pot provoca moartea.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!