Acasă Educatie Descopera Aveți grijă la ciuperci! Unele dintre ele ne pot ucide

Aveți grijă la ciuperci! Unele dintre ele ne pot ucide

0
Aveți grijă la ciuperci! Unele dintre ele ne pot ucide
sursa foto: files.shroomery.org

Am auzit din ce în ce mai des în ultima perioadă, mai ales pe toamnă, despre oameni care au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Știu că nu este foarte greu să ne ferim de ele, dar țin să scriu despre acest subiect pentru că eu chiar doresc să trag un semnal de alarmă asupra acestui fenomen.

Auzeam chiar astăzi, de dimineață, declarația unei femei care i-a dat copilului său să mănânce tocăniță de ciuperci otrăvitoare. Doamna spunea că știa, deci mare atenție, știa că ciupercile nu sunt bune de mâncat, dar că a zis că le va face dânsa comestibile, spălându-le și opărindu-le. Doamne ferește și apără! Spunea că a văzut cu ieșea verdeața din ele, ca un venin, și fiindcă a văzut acest fenomen „incredibil”, a zis că ciupercile culese de astă vară, congelate și gătite acum sunt tocmai bune de pus pe masa unui copil de grădiniță. Eu știu, sunt multe persoane modeste, cu venituri mici, dar nu este în regulă să riscăm sănătatea oamenilor dragi nouă pentru că noi avem impresia că este bine. Da, doar avem impresia. Realitatea este cu totul alta.

Care-i treaba cu ciupercile astea?

Ei bine, ele sunt foarte asemănătoare cu cele comestibile, spun experții, pentru că nu sunt foarte viu colorate. Se știe foarte bine, de asemenea, că cele viu colorate sunt necomestibile, ba chiar toxice. Specialiștii susțin că este foarte dificil chiar și pentru ei să facă diferența atunci când vine vorba despre niște ciuperci găsite în natură. Cel mai sigu ar fi să le cumpărăm de la magazin pe acelea crescute în ciupercării, chiar dacă nu sunt poate cele mai naturale și cele mai bio, măcar avem certitudinea că fac parte dintr-un anumit soi, iar dacă nu fac avem pe cine trage la răspundere. Altfel nu avem decât să ne asumăm vina și să riscăm multe alte lucruri neplăcute. Părerea mea este că nu merită să ne riscăm viețile. Uneori aceste ciuperci consumate pot provoca moartea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!