Acasă Educatie Descopera Cât de chinuitoare sunt nevralgiile și cât de greu se descoperă ele, din păcate

Cât de chinuitoare sunt nevralgiile și cât de greu se descoperă ele, din păcate

0
Cât de chinuitoare sunt nevralgiile și cât de greu se descoperă ele, din păcate
sursa foto: media4.s-nbcnews.com

Sistemul nervos ne controlează cam tot organismul, de aceea trebuie să avem mare grijă de el. Dar sistem nervos nu înseamnă doar psihic, ci înseamnă și impulsuri inconștiente. La fiecare pas în interiorul nostru lucrează milioane de neuroni care ne ghidează mișcările cele mai simple. Sistemul nervos este alcătuit din creier, măduvă, creier mic și creier mijlociu plus o mulțime de nervi care se distribuie prin tot corpul.

Ce este nevralgia? Nevralgiile sunt inflamațiile nervilor sau ale țesutului nervos care ne sâcâie destul de tare, pentru că sunt foarte dureroase și deseori întâlnite la persoanele de toate vârstele. Există o mulțime de tipuri de nevralgii, printre care și cele care, odată apărute, nu se mai lasă duse din viața ta cu nimic. Desigur că există și nevralgii ușoare, pe care le poți înlătura cu o doză mică de antiinflamator, dar am să vorbesc despre prim categorie, fiind un tip de problemă de sănătate destul de serioasă.

Experiența mea

Am menționat și într-un articol trecut despre faptul că am în familie un membru care a fost chinuit luni bune de o nevralgie de crural, și asta pentru că aproape 20 de medici nu și-au putut da seama care este cauza unei dureri foarte acute la nivelul articulației șoldului, pe partea ventrală. După lungi căutări disperate după un doctor care să ne spună și nouă ceva în legătură cu cauza acestei dureri, am găsit un neurolog de 80 de ani, din București, care a înțeles problema imediat. I-a dat un tratament injectabil, pe care eu i l-am administrat suferindei, și în sfârșit durerile au început să mai scadă în intensitate. În tot acest timp cât am căutat un diagnostic, dar mai ales un medic, ce să-l poată da, am întâmpinat o mulțime de probleme și am trăit povești de viață destul de impresionante despre care chiar vreau să vorbesc într-o bună zi, și o voi face prin intermediul unui articol, desigur.

Un alt caz de nevralgie, care doar se ameliorează prin tratament și nu se vindecă niciodată, și cu care am luat contact direct, este cazul unei doamne profesor universitar la Facultatea de Medicină din București, care se luptă cu o astfel de afecțiune de mulți ani. Durerile sale sunt în zona omoplatului drept și, așa cum se manifestă cam toate nevralgiile, se temperează la căldură și la analgezice puternice, de regulă injectabile, și se accentuează foarte tare, până la insuportabil, în prezența temperaturilor scăzute.

Cauzele sunt multiple și nu se prea vorbește despre ele, deoarece sunt lucruri de finețe, puțin înțelese de oamenii care nu au o pregătire medicală. Recunosc că nici eu nu știu foarte multe despre acest subiect, dar sper să aflu la momentul potrivit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!