AcasăLifestyleBărbații nu mai știu să fie bărbați! Vârsta nu face diferență!

Bărbații nu mai știu să fie bărbați! Vârsta nu face diferență!

Published on

spot_img

Am tot citit și auzit păreri pro și contra despre bărbați și băieți. Diferențele dintre un bărbat și un băiat, cum ar trebui să fie unul, cum este celălalt și care ar trebui să fie vârsta la care băiatul începe să devină bărbat și, implicit, să își asume acest rol. Personal, nu găsesc nicio legătură cu vârsta. Educația și viziunea asupra vieții, în schimb, da!

„Femeile caută bărbați, fetele caută băieți” – este un clișeu. Cauți ce îți trebuie ție și nu ții cont de vârstă. Câte dintre noi nu am întâlnit bărbați trecuți de 30 de ani care încă se credeau la vârsta adolescenței! Și nu mă refer aici la stilul de viață, ci la modul în care priveau viața. Vorbim despre maturitate, despre viziunea asupra vieții și felul în care își urmează idealurile. Astea sunt lucruri importante, care contează, nu cifra din buletin. Există persoane trecute de 30 de ani mai imature decât cele de 20; cred că o femeie matură și independentă va căuta întotdeauna egalul ei, și invers. Un bărbat cu coloană vertebrală și caracter puternic nu va avea în dreapta niciodată o adolescentă de pe băncile facultății, întreținută, imatură, care trăiește într-o bulă de aer unde viața este complet roz. Doar dacă atât poate.

Din păcate, ideea de bărbat matur și asumat începe să se piardă. Și nu, nu fac comparație cu perioada în care părinții sau bunicii noștri aveau vârsta de 30, 30+. Mă refer strict la ziua de azi, în care bărbatul este bărbat doar dacă vrea, dacă are educația și pregătirea necesare și dacă se respectă pe el înșuși.

Am avut norocul sau ghinionul, depinde din ce punct de vedere privesc, să întâlnesc „un copil” care s-a dovedit a fi mult mai matur și mai asumat decât un 30+. Și când spun copil, mă învârt în jurul vârstei de 20, o vârstă la care băieții îndeosebi sunt în formare, în proces de maturizare și de cunoaștere. Ei bine, mare mi-a fost surpriza când am descoperit că se poate și la 20 de ani să știi ce îți dorești cum îți dorești, unde și cum te vezi peste zece ani, dar mai ales să știi ce înseamnă o femeie.

Am auzit multe despre cum ar trebui să fie un bărbat matur (30+), dar, din păcate, sunt doar clișee. Niciunul nu se compară cu altul și doi nu vor proceda la fel într-o situație dată.
Zic să nu mai punem atât de mult accent pe buletin, nu este important. Respectul și asumarea, în schimb, da!

Sursa foto: psychologytoday.com

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!