Acasă Calatorii București BOOKS and WINE by iCarte, iParte

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

0
BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate evenimentele iCarte, iParte, are scopul principal de a încuraja interacțiunea între cititori.

Eveniment: Books and Wine

Organizator: Roxana Brănișteanu

Invitați: Radu Paraschivescu (ediția I), Sergiu Nedelea și Alin Comșa (ediția a II-a)

Local: Uva Wine, Cișmigiu

Parteneri: Uva Wine & Heidi Chocolate

Data: prima ediție – 11 iulie, a doua ediție – 22 august, a treia ediție – 19 septembrie

Muzica: Maria Roxana Șerban (ediția I), Mihnea Crăciunescu (ediția a II-a)

Prima ediție Books and Wine a avut loc pe 11 iulie, unde invitat a fost scriitorul Radu Paraschivescu, a cărui prezență ne place ORICÂND și sperăm să-l revedem și în cadrul altor evenimente, iar Maria Roxana Șerban ne-a încântat cu vocea sa. 30 de cititori ne-am adunat la Uva Wine, un loc ce pune la dispoziție peste 450 de sortimente de vin și platouri cu brânzeturi alese, iar jocul “Ghicește personajul!”, care a început în taberele de lectură pentru adulți, a fost foarte distractiv și ne-a destins pe parcursul serii.

A doua ediție Books and Wine a avut loc zilele trecute, pe 22 august, iar invitați au fost somelierul Sergiu Nedelea și public speakerul Alin Comșa, talentați la povești și istorioare despre cultura vinului, respectiv despre controlul emoțiilor atunci când vorbim în public. Ne-a cântat Mihnea Crăciunescu la chitară, iar vocea sa a răsunat în Cișmigiu. Pe lângă jocul “Ghicește personajul!” am introdus și “Ghicește cartea!”, pe care cei de la Events by Ioana Gamen l-a făcut sub o formă frumoasă și estetică de cărticele de joc. Peste 40 de oameni ne-am adunat la acest eveniment, am povestit, am râs, am socializat, ne-am distrat și am cântat. 

Sigur va urma și o a treia ediție, cu alți invitați. Până atunci, următorul eveniment este Cocktail Party with Books, programat pe 1 septembrie, unde muzica live și activitățile de grup vor fi nelipsite, pe lângă mâncare, cocktail și înghețată. Pentru că muzica va fi italiană, vom povesti despre Fenomenul Ferrante, dar și despre alte cărți. Mare parte dintre evenimentele iCarte, iParte sunt pentru adulți, însă acum am schimbat puțin conceptul și am permis și accesul copiilor, dar și al adolescenților, fiind mulți părinți care m-au întrebat dacă e posibil.

Pentru a fi la curent cu evenimentele, vă invit pe contul de Instagram iCarte, iParte, cât și pe pagina de Facebook cu același nume.
GALERIE FOTO (Fotografii realizate de Mihai-Tudor Popescu)

Articolul precedent Tabăra de Lectură pentru adulți de la Castelul Sturdza (Miclăușeni, Iași)
Articolul următor Book Club by iCarte, iParte
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!