Acasă Educatie Descopera Cappadocia – o destinație ciudat de interesantă

Cappadocia – o destinație ciudat de interesantă

0
Cappadocia – o destinație ciudat de interesantă
sursa foto: cdn-image.travelandleisure.com

Poate o să spuneți că sunt subiectivă, fiindcă v-am mai îndemnat să vizitați Turcia. Desigur, m-am referit la ea, per total, ca țară. Astăzi îmi aleg o regiune a ei pe care să o descriu și pe care să v-o recomand pentru următoarea voastră vacanță. Este o destinație lipsită de confortul orașelor clasice în care nu veți găsi mall-uri sau chestii prea luxoase.

Un loc cu totul unic în lume, o oază de liniște și de inedit, așa este regiunea Cappadocia. Chiar despre minunata Cappadocia am de gând să vă mărturisesc câteva lucruri care pe mine m-au lăsat cu gura căscată.

Deși oamenii care locuiesc acolo şi-au săpat casele în stâncă acum mii de ani pentru a se feri de căldură, se pare că și animalele sălbatice erau o problemă. Sunt foarte multe locuințe săpate în stâncă, tradiționale și foarte diferite, ca și concept, de casele clasice pe care noi le știm. Mai apoi au construit chiar orașe întregi subterane în timpul invaziilor, care datează din cele mai vechi timpuri până și azi și pot fi vizitate. Nu trebuie să pleci din Cappadocia fără să încerci sucul de rodii și înghețata turcească cu lapte de capră, despre care am auzit numai de bine(mie deja îmi plouă în gură). Cu alte cuvinte, dacă ești dornic de aventură și de ceva foarte diferit, poate chiar puțin ciudat, aceasta este destinația pe care trebuie să o ai în vedere prima data.

Cappadocia este singura destinație în care nu te vei lovi de o mulțime de turiști americani  sau europeni ce își târăsc șlapii prin praf. De fapt, Cappadocia este un muzeu imens în aer liber întins pe o suprafață foarte mare așa că, deși turiștii sunt cu miile, nu prea ai ocazia să te calci pe picioare cu ei.

Din nou Turcia ne surprinde cu ceva extrem de nou, dar totuși atât de vechi. Mie îmi place mult de tot țara asta bogată în lucruri minunate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!