După ce v-am povestit despre ”Mare petrecere de ziua mea”, scrisă de Kate Hosford, a venit momentul de a vă aduce în atenție altă carte minunată, scrisă de aceeași autoare. Întreaga serie de cărți este publicată de editura Lizuka Educativ și a atras rapid atenția atât a micuților, cât și a părinților. 

Titlu: Marele coc

Autor: Kate Hosford

Ilustrator: Holly Clifton-Brown

Editură: Lizuka Educativ

Apariție: 2016

Nota recenzorului: 10/10

Vârsta recomandată: 5 – 10 ani.

CUMPĂRĂ CARTEA LA REDUCERE DE PE LIZUKA EDUCATIV

Despre ce e vorba în cartea ”Marele coc”

Trebuie să menționez că ”Mare petrecere de ziua mea” este de fapt continuarea de la ”Marele coc”. Așadar cu aceasta ar trebui să începeți prima dată dacă intenționați să citiți seria de cărți pentru copii Kate Hosford, care o au în prim plan pe Annabelle. În ”Marele coc”, micuța Annabelle vede ”numai cozi și împletituri” în prima sa zi de școală, atunci când intră în clasă. Ea nu vrea nici breton, nu dorește nici o coadă banală. Dorind să fie deosebită față de celelalte fetițe, plictisită de aceleași coafuri pe care le vede zilnic, s-a gândit să creeze ceva… altfel. De aici până la a inventa o coafură specială este doar un pas.

Întorcându-se de la școală, Annabelle vede în casă o poză cu bunica sa, care poartă un coc deosebit. Îi vine astfel ideea să meargă la școală cu acea nouă coafură, astfel că începe să se gândească cum ar putea să aibă un coc identic cu al bunicii.

Despre creativitate în cartea ”Marele coc”

Asta este ceea ce îmi place cel mai mult la acest personaj creat de Kate Hosford: creativitatea. Pentru că un copil are nevoie de creativitate în dezvoltarea sa, iar cărțile publicate la Editura Lizuka Educativ vin în ajutor.

Cu ce credeți că ași va face Annabelle mărețul coc? Ei bine, micuța se va folosi dle toaaate Ingredientele pe care le găsește în bucătăria mamei sale. Așadar, pune în al său păr unt, ulei, miere, suc de roșii, maioneză și ce mai găsește în frigider, numai că îndrăzneața coafură nu rezistă. Cere ajutorul mamei, reușind astfel să aibă cocul dorit. Mândră nevoie mare, Annabelle merge la școală, însă când intră în clasă, supriza nu a fost tocmai una plăcută pentru colegii săi, care chicoteau pe margine văzând cocul acela în capul ei mic. Fetița este sigură pe ea și nu se lasă dărâmată de vocile copiilor din jurul ei. Datorită încrederii sale în cocul realizat, chicotele copiilor se transformă în curiozitate și câteva fete din clasă vor să afle cum a făcut Annabelle așa coafură. Astfel ajunge să aibă toată clasa – atât fete, cât și băieți – ba mai mult decât atât, chiar și profesoara, cu toții au în următoarea zi păr coafat cum nu s-a mai văzut.

”Ne trebuie ceva mai distractiv,

ceva să ne-noiască.

Voi inventa o coafură

cu adevărat măiastră!”

Dar Annabelle nu se oprește aici cu creativitatea și se gândește la o nouă idee: o pelerină! Așadar adună tot ce găsește prin casă – pene, mărgele, petice de la alte haine – și reușește să creeze ceva cu totul deosebit, ca un mic artist ce este.

CUMPĂRĂ ACUM CARTEA ”MARELE COC”

Cum a dat Annabelle tonul modei la ea în școală aflați doar citind ”Marele coc”, o poveste în versuri spusă cu umor și gingășie pentru copii.

Despre Kate Hosford și despre ilustratorul Holly Clifton-Brown am povestit în recenzia cărții ”Mare petrecere de ziua mea” AICI.

Articolul precedentCĂRȚI PENTRU COPII: Mare petrecere de ziua mea, de Kate Hosford (recenzie)
Roxana B
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here