Acasă Arhiva Cărțile în era tehnologiei. Ce înseamnă eBook și AudioBook

Cărțile în era tehnologiei. Ce înseamnă eBook și AudioBook

0
Cărțile în era tehnologiei. Ce înseamnă eBook și AudioBook
Cărțile în era tehnologiei. Ce înseamnă eBook și AudioBook

Trăim într-o eră în mișcare continuă, unde tehnologia este schimbată în mod constant pentru a fi îmbunătățită (adică a fi din ce în ce mai scumpă, și mai scuzabil de schimbat), prin urmare, asaltul acesta și-a făcut apariția și în lumea cărților.

Există avantaje și dezavantaje ale cititului tehnologizat, însă partea bună e că indiferent de decizia ta, pisicii tale nu-i va păsa absolut deloc atâta timp cât se poate odihni în pace oriunde îi dorește blana.

Ce înseamnă eBook și AudioBook

Vorbim în principiu despre eBook și AudioBook, cele mai folosite mijloace de a fi în pas cu ultima modă a cititului și de a economisi puțină hărtie. Conceptul este destul de simplu: eBook-ul reprezintă un gadget prin care putem citi cărțile, iar prin AudioBook poți asculta cartea preferată care este recitată de vocea unui necunoscut cu tonalități care nu se potrivesc în scena respectivă.

Acum că știm cu ce plecăm la drum, ne putem pune căteva întrebări:

  • Care sunt avantajele și dezavantajele unui e-Book/AudioBook?
  • Sunt mai bune față de cărți, sau invers?
  • Va determina tehnologia avansată dispariția cărților?
  • De ce fac pisicile prăjituri înainte se a se culca pe picioarele noastre?

Dacă v-ați pus aceleași întrebări, sunteți în locul potrivit, pentru că m-am pregătit intens, mi-am întrebat pisica și…n-am primit nici un răspuns concret…

eBook Reader este foarte popular in randul tinerilor
eBook Reader este foarte popular in randul tinerilor

Avantaje și dezavantaje

Revenind, avantajele care plasează tehnologia pe un loc mai avansat este, în primul rând, comoditatea pe care o oferă atât e-Book-ul, căci este practic, micuț, neocupând mult loc, pe lângă faptul că poate stoca un număr impresionant de cărți (depinde de model) și este ușor de folosit; cât și AudioBook-ul, care ne permite să facem mai multe lucruri depdată: în timp ce ascultăm o carte, putem face curățenie, putem găti, putem satisface pisica prin a o mângâia până pleacă, plictisită de toată afecțiunea dată.

Însă, câteva dezavantaje se leagă de alterarea vederii din cauza ecranului (propun să purtăm toți ochelari, în caz de orice), iar atunci când ascultăm o carte, este foarte posibil ca atenția să ne părăsească, încercând să se împartă în două locuri, însă de multe ori creierul este axat pe ceea ce facem, iar zgomotul continuu de pe fundal își poate pierde valoarea.

Concluzia mea

Cât despre dispariția cărților în detrimentul alternativelor tehnologizate, sunt absolut sigură că nu se va întâmpla în viitorul apropiat, deoarece cărțile, în formatul lor fizic, de la coperta care ne atrage atenția până la paginile cu mirosul specific au reprezentat și încă reprezintă cel mai accesibil și cool accesoriu. Oh, asta era despre altceva. Ideea este următoarea: cărțile vor dăiunui odată cu perioada umanității, căci prin ele s-a scris istorie, s-au schimbat idei, și cel mai important, prin ele s-a iubit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!