Acasă Sanatate Educatie nutritionala Cât de multe fructe ar trebui să mâncăm pe zi?

Cât de multe fructe ar trebui să mâncăm pe zi?

0
Cât de multe fructe ar trebui să mâncăm pe zi?
Sursa foto: aimhighwithvanicci.com

Pentru o viață sănătoasă, doctorii ne recomandă să mâncăm în fiecare zi fructe și legume. Acestea sunt surse importante de substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății. Însă, care este cantitatea pe care ar trebui s-o consumăm zilnic?

Probabil ai auzit că există mult zahăr în fructe. Și, știind că zahărul nu este un aliment sănătos, este firesc să te întrebi cum zahărul din fructele proaspete, care este în primul rând fructoză, influențează starea ta de sănătate generală. Tot din această cauză, unele diete chiar limitează consumul de fructe sau îl interzic total.

Ar trebui să reduci cantitatea de fructe consumate?

Conform Departamentului Agriculturii din S.U.A., persoanele de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, ar trebui să mănânce două cești de fructe în fiecare zi. Pentru femei, două cești sunt recomandate de la vârsta de 19-30 de ani, apoi cantitatea scade până la o jumătate de cană. Dar cât de multe fructe sunt recomandate? Totul depinde de conținutul de zahăr natural.

Cantitatea de zahăr trebuie luată cu siguranță în considerare (de exemplu, un măr conține 19 grame de zahăr natural, ceea ce este mult). Cu toate acestea, fibrele pe care organismul le asimilează din măr și din fructe îmbunătățesc digestia și absorbția zahărului, astfel cantitatea să nu ajungă în sânge, ci să fie eliminată. Potrivit American Heart Association, bărbații ar trebui să consume numai 36 de grame de zahăr adăugat în fiecare zi, iar femeile doar 25 de grame. Dar și activitatea zilnică joacă un rol în stabilirea cantității recomandate.

Aceste cantități sunt adecvate pentru persoanele care merg pe jos, zilnic, mai puțin de 30 de minute. Însă această activitate fizică moderată este în afara activităților zilnice normale. Iar cei care sunt mai activi din punct de vedere fizic pot consuma mai multe fructe în timp ce se află în limita numărului admis de calorii. Așadar, dacă vrei să te menții sănătoasă, ține cont de cantitatea de fructe consumate zilnic.

Ca și în cazul caloriilor sau carbohidraților, supraîncărcarea fără activități planificate pentru arderea lor poate duce la depunerea zaharurilor suplimentare, care apoi se transformă în grăsimi. În plus, consumul exagerat poate provoca balonare, crampe și gaze la unele persoane. Acestea probleme digestive sunt dezvoltate deoarece organismul nu poate digera fructoza și alți carbohidrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!