Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Cât de puternică este femeia de azi?

Cât de puternică este femeia de azi?

4
Cât de puternică este femeia de azi?

Cât de puternica, cât de bună, cât de perseverentă, cât de inteligentă, cât de familistă poate fi o femeie în ziua de astăzi? Iar lista cu întrebări poate continua… În ultimele decenii, femeia s-a dezvoltat foarte mult. Trăim într-o lume în care femeia a trecut de la cratiţă la curajul de a arăta că poate mult mai mult.

Sunt foarte multe situaţii în care femeia stăpâneşte mult mai bine o situaţie decât un barbat, ea nu se lasă copleşită de greutăţi, de suparări sau alte lucruri care ne apasă în viaţă. Sunt multe situaţii în care femeia nu cedează şi ştie cum să aplaneze conflicte, cum să aibă grijă de familie, ce atitudine să adopte la locul de muncă etc.

Mie, una, îmi plac acele femei care ştiu să fie feminine, să fie elegante, să aibă o carieră, dar în acelaşi timp să ştie să-şi clădească şi o familie. Îmi plac femeile care sunt stăpâne pe ele şi nu se pierd, care rămân în picioare după orice lovitură primită în viaţă. Eu sunt o plângăcioasă, o recunosc. Adeseori am primit sfaturi să nu mai fiu aşa. Dar pe mine asta mă întăreşte. Plâng pentru a mă linişti, pentru a mă descărca. Apoi găsesc soluţii şi ce credeam eu că mă va doborî de fapt ma făcea de două ori mai puternica.

Articolul precedent Începutul blogului
Articolul următor La casting
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

4 COMENTARII

 1. Mai, in mare parte ai dreptate. In ziua de azi, femeia vrea sa fie pe picior de egalitate cu barbatul. De multe ori chiar reuseste. Hai sa iti povestesc ce am patit in Germania…
  Prima mea zi de munca acolo. M-am dus sa cunosc si eu vasul, unul dintre cele mai mari din lume. Erau cateva mii de oamnei care lucrau acolo, barbati si femei. Urcam de la etajul 12 la 14 (acolo nu exista etajul 13) si vad undeva intr-un colt pe cineva care batea de zor cu un ciocan imens … zgura de la o sudura abia facuta. Iar se apuca de aparatul de sudura si isi face treaba. Persoana asta statea cumva ghemuita intr-un colt, in genuchi, intr-o pozitie destul de dificila si cu o masca pe fata. Cand s-a ridicat sa-mi faca loc sa trec pe scara… am vazut ca avea ceva in plus… Ghici ce?… Era femeie! Cand si-a dat masca jos, am observant ca mai era si draguta…
  Putin socat… dar mi-a trecut.
  A doua zi, ma duc la cumparaturi. Achit la casa ce am luat si eu pe acolo si ma indrept spre iesire. Aici ce sa vezi:
  Un cuplu tinerel (vreo 27 de ani) undeva aproape de usa. Tipul era subtirel, inalt, chiar ok. Ea… avea cam 1.80m, 120kg. Doamna, tinea actele de la plasma pe care abia o cumparase iar el se apleca sa ridice televizorul. Punctul culminat a fost cand tipa ii da una peste mana, ii arunca actele in brate si se apleaca ea sa ridice si sa care animalul de televizor.
  Nu stiam ce sa fac… sa rad sau sa plang. Abia atunci am inteles cat de hotarate sunt femeile sa fie egale cu barbatii.
  Spuneai tu ca iti plac femeile care stiu sa fie feminine. Si mie imi plac. Dar stii unde apare problema?
  Daca o femeie incearca sa faca treaba pe care in mod firesc trebuie sa o faca un barbat, isi pierde din farmec. Nu mai este feminia. 🙂

 2. Interesanta povestea asta, dar poate femeia aia l-a ajutat pe al ei om tocmai pt ca ea avea 120 kg, iar el era mai „subtirel”. Asa este, sunt lucruri pe care doar barbatul trebuie sa le faca, nu pentru ca femeia n-ar sti sau n-ar putea, ci din bun-simt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!