Acasă Educatie Descopera Ce este fericirea?

Ce este fericirea?

0
Ce este fericirea?

Ce înseamnă fericirea pentru mine? Eh, despre asta chiar este de povestit. Mereu am clasificat fericirea în doua tipuri, lucru ce poate spune multe despre mine ca și om, dar îmi asum categoriile: fericirea populară și fericirea extatică.

Nu spun că este departe de mine niciuna dintre cele două, însă nici aproape. Mă simt confortabil. Le fel, nu pot să spun că este bună una sau cealaltă, ci spun că dacă lucrurile sunt undeva la mijloc și din ambele îți dozezi pentru tine, poți atinge punctul cel mai confortabil pentru fizicul și psihicul tău.

Fericirea populară

Uite ce înseamnă pentru mine fericire populară: să ai confort fizic, să te simți bine în locul în care locuiești pentru că fiecare are micile preferințe în ceea ce privește spațiul. De exemplu mie îmi plac camerele luminoase, dar care au acces ușor la obținerea întunericului oricând.  Sau mi-ar plăcea să am o baie mai spațioasă pentru că îmi place să pierd mult timp atunci când fac duș. Poți să te simți fericită dacă ai o bucătărie mare fiindcă îți place să gătești. Lucrurile fizice ne fac să spunem deseori că ”suntem fericite” cum ar fi de exemplu când primim un parfum cadou, sau o pereche de pantofi.

Fericirea extatică

Acest tip de fericire este practic cel ideal, însă nu poți trăi având parte doar de exuberanță, deși ai nevoie și de ea. Dacă în ceea ce privește lucrurile fizice pasiunile noastre sunt asemănătoare, aici lucrurile nu mai stau așa. Fericirea asta vine din tine, din creierul tău, depinzând doar de ceea ce te incită. Pe mine de exemplu mă face să simt că trăiesc elitist un moment tandru alături de iubitul meu într-un loc preferat de noi, seara. Sau, uite, poza aceasta este făcută de mine la munte, din mașină, unde eram alături de el într-un moment de fericire supremă. Pe tine poate te face să lăcrimezi de fericire atunci când vezi  marea sau privești cerul înstelat. Sau poate că aceste lucruri nici nu te ating, dar cu siguranță ai trăit și tu momente de fericire la nivel superior. Tu ești cea care stabilește prioritățile pentru spiritul și trupul tău. Regăsește-te. Dacă încă nu știi ce te face fericită cu adevărat și care sunt particularitățile confortului tău fizic a venit momentul să te cunoști mai bine, să meditezi mai mult, să-ți acorzi mai multă atenție. Ai o mie de motive să fii fericită. Fericirea te va face să-ți descrețești fruntea mai des, să zâmbești mai des, deci să fii mai frumoasă în fiecare moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!