Acasă Educatie Descopera Cum să scapi de raceală fără să scapi și de bani

Cum să scapi de raceală fără să scapi și de bani

0
Cum să scapi de raceală fără să scapi și de bani
sursa foto: lifejacks.com

A venit sezonul rece și odată cu el ne crește vulnerabilitatea la răceli. Acesta este subiectul despre care voi vorbi astăzi. Tendința noastră atunci când răcim este să ne îndopăm cu medicamente. Ei bine, este musai de știut că nu tot ce găsim în farmacie ne și aduce o stare de sănătate mult dorită.

Plicuri pentru răceală

În primul rând am să aduc în discuție plicurile acelea pentru răceală, care se dizolvă în apă caldă, au un gust amar și un parfum de lămâie sau mai știu eu ce arome și cărora li se fac reclame obsesiv în sezonul rece. Cred că știți foarte bine la ce mă refer. Este momentul să aflați adevărul despre aceste produse promovate pe tv, cu denumiri sugestive, cu prețuri exagerate prin care noi doar plătim etichetele. În interiorul unui plic, dacă citiți pe ambalaj veți remarca o concentrație mare de paracetamol. Chiar așa, paracetamol gol, de 500 sau 1 000 mg pe care il putem găsi la cutie, sub formă de comprimate, 20 de bucăți aproximativ 2 lei. Vă vine să râdeți? Acesta este adevărul. Și până aici nu am spus nimic încă, pe lângă paracetamol, substanța activă care ajută la tratarea răcelii, al cărei gust îl simțim amar, găsim în pliculețele ”miraculoase” o cantitate enormă de zahăr și arome artificiale de lămâi, portocale sau altele. Ce face zahărul pentru organismul nostru? Nimic bun! Nu ne face niciun serviciu, ba din contră face foarte mult rău la multe dintre sistemele organismului uman.

Bomboane pentru durere

Oricât de scumpe ar fi și oricât de reușită este reclama la acele pastile care se sug, la fel și ele cu o mulțime de arome artificiale, nu sunt decât niște bomboane scumpe. Trebuie să știi să faci diferența, să iei decizii inteligente pentru sănătatea și pentru portofelul tau.

Dacă vrei sa-ți spun cu ce aș înlocui eu aceste bomboane viu colorate, ei bine, cu miere. Mierea este cel mai bun antibiotic natural, desgur alături de usturoi. Are un gust extrem de plăcut mai ales datorită aromei sale incomparabile. O linguriță de miere atunci când gâtul nu îți dă pace este cea mai buna alegere.

Ceea ce este cel mai important să faci atunci când ești răcit este să ai un contact cât mai îndelungat cu aer proaspăt, îți recomand să te îmbraci gros și să faci plimbări în aer liber deoarece s-a demonstrat că ajută la reducerea simptomelor răcelii. Eu am testat și chiar recomand. Pe lângă aerul curat trebuie să vă administrați paracetamol (500 sau 1 000 mg) odata la 6 sau 8 ore în funcție de stadiul răcelii. Ceaiurile sunt de asemenea un must al zilelor în care te chinuie nasul înfundat sau stranutul, iar ceea ce este cel mai important de știut în ceea ce privește remediile pentru răceală este lămâia, dar nu doar mirosul sau aroma ei, ci consumată sub formă de ceai sau sucul său băut cu miere și apă caldă, chiar face minuni deoarece este foarte bogată în acid ascorbic( vitamina C). Până atunci ferește-te totuși să răcești, prevenția e cel mai bun remediu pentru o stare de sănătate deplină. Deja știi că o femeie sănătoasă este o femeie frumoasă pentru că frumusețea este in interiorul tău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!