Acasă Calatorii București Ce mai fotografiem prin București: Blocul vienez de pe Mușătești

Ce mai fotografiem prin București: Blocul vienez de pe Mușătești

0
Ce mai fotografiem prin București: Blocul vienez de pe Mușătești

Când locuiesti într-un oraș instagramabil 😜, unul cum este Bucureștiul, nu te poți plânge prea tare de lipsa vieții sociale sau a peisajelor. Suntem în pandemie, însă eu susțin ieșitul din casă. De evitat aglomerația (deși azi am stat într-un restaurant înăuntru, cu multă lume), de purtat masca și de socializat face to face. Mai puțin online și mai mult real life.

După luni bune m-am urcat în metrou (cu întrebat la casierie pe UNDE să cobor, unde urc și unde schimb – vedeți în story-urile de pe Instagram 😃) – timp în care am și terminat o carte începută, am și scris acest articol la întoarcere – și am luat-o la pas pe strada Siriului din zona Pipera (am făcut chiar 7000 de pași în această după-amiază😊). De acolo, imediat pe colț, ai să zărești un ditamai blocul, cu o multitudine de culori ce-ți dau parcă energie. Unul identic există și în Viena. Cel din București este de locatari, ci de birouri, deloc tipic corporatist.


STILUL LUI HUNDERTWASSER

În Austria nu am ajuns, însă am pus pe listă și am să o iau pe urmele renumitului artist Hundertwasser, cel pe care l-am google-it pentru a vedea mai multe creații, care mai de care mai diferită și mai colorată. Hundertwasserhaus din Viena este un complex de locuinţe, pe care arhitectul Friedensreich Hundertwasser nu doar că l-a pictat, ci l-a chiar proiectat.

Eu sunt un mare fan al culorilor în viața de zi cu zi. Chiar dacă e iarnă și uneori vreme mohorâtă, urâcioasă, de nu-ți vine să ieși din casă, eu prefer să pun pe mine culori în pafida alb-negrului preferat de mulți. Așadar, blocul acesta în stil vienez e pe placul meu. Nu este foarte instagramat, dar așa l-am descoperit. Îl mai fac și eu vedetă în poveștile mele instagramate. Iată cum celebrul artist a inspirat pe cineva să coloreze o clădire de birouri din capitala țării noastre, o reală bucurie de arhitectură urbană.

Ați ajuns pe-aici? 🤗

GALERIE FOTO

Articolul precedent elefant: Marea Unire a reducerilor!
Articolul următor Zilele CĂRȚILOR pe Elefant: 70% reduceri la cărți
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!