AcasăCalatoriiBucureștiCe mai fotografiem prin București: Blocul vienez de pe Mușătești

Ce mai fotografiem prin București: Blocul vienez de pe Mușătești

Published on

spot_img

Când locuiesti într-un oraș instagramabil 😜, unul cum este Bucureștiul, nu te poți plânge prea tare de lipsa vieții sociale sau a peisajelor. Suntem în pandemie, însă eu susțin ieșitul din casă. De evitat aglomerația (deși azi am stat într-un restaurant înăuntru, cu multă lume), de purtat masca și de socializat face to face. Mai puțin online și mai mult real life.

După luni bune m-am urcat în metrou (cu întrebat la casierie pe UNDE să cobor, unde urc și unde schimb – vedeți în story-urile de pe Instagram 😃) – timp în care am și terminat o carte începută, am și scris acest articol la întoarcere – și am luat-o la pas pe strada Siriului din zona Pipera (am făcut chiar 7000 de pași în această după-amiază😊). De acolo, imediat pe colț, ai să zărești un ditamai blocul, cu o multitudine de culori ce-ți dau parcă energie. Unul identic există și în Viena. Cel din București este de locatari, ci de birouri, deloc tipic corporatist.


STILUL LUI HUNDERTWASSER

În Austria nu am ajuns, însă am pus pe listă și am să o iau pe urmele renumitului artist Hundertwasser, cel pe care l-am google-it pentru a vedea mai multe creații, care mai de care mai diferită și mai colorată. Hundertwasserhaus din Viena este un complex de locuinţe, pe care arhitectul Friedensreich Hundertwasser nu doar că l-a pictat, ci l-a chiar proiectat.

Eu sunt un mare fan al culorilor în viața de zi cu zi. Chiar dacă e iarnă și uneori vreme mohorâtă, urâcioasă, de nu-ți vine să ieși din casă, eu prefer să pun pe mine culori în pafida alb-negrului preferat de mulți. Așadar, blocul acesta în stil vienez e pe placul meu. Nu este foarte instagramat, dar așa l-am descoperit. Îl mai fac și eu vedetă în poveștile mele instagramate. Iată cum celebrul artist a inspirat pe cineva să coloreze o clădire de birouri din capitala țării noastre, o reală bucurie de arhitectură urbană.

Ați ajuns pe-aici? 🤗

GALERIE FOTO

Ultimele Articole

Termeni și Condiții

ASPECTE GENERALEAccesarea site-ului roxanab.ro sau a oricarei parti a acestuia presupune acordul dvs....

RECENZIE Lupul de stepă, de Herman Hesse

Scriu această recenzie pentru ”Lupul de stepă”, fiind la a doua carte a scriitorului...

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

TU CE CĂRȚI COMANZI? Ai reduceri și transport gratuit

Lume, lumeee! Avem reduceri și transport gratuit de la toate editurile de mai jos...

More like this

Jurnal de București: Casa Memorială Storck

Fie că locuiești în București, fie că ești turist, ia la pas străduțele din...

Viața la țară

Titlu simplu, precum fotografiile. Se cerea aici un costum popular, măcar o ie,...

Pe meleaguri românești: CANIONUL 7 SCĂRI (…fără scări)

Canionul 7 Scări este unul dintre cele mai frumoase trasee pe care le poți...
error: Content is protected !!