AcasăReteteCe mâncăm azi de post?

Ce mâncăm azi de post?

Published on

spot_img

growing-potatoes-farm

Pentru că ieri am aflat că azi este Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul – cruce roşie – şi se ţine post, lucru pe care mi l-a confirmat şi calendarul, am decis că nu-mi va fi greu să o fac. Fiind singură, îmi e ceva mai uşor să respect această zi ca la carte. În plus, puţină detoxifiere nu strică nimănui.

Aşadar, am gătit ceva simplu, pentru că am mai spus că nu mă agit prea tare în bucătărie. O varză călită, pe care am tocat-o rapid şi, după ce am frecat-o cu sare, am pus-o în tuciuleţul în care am călit puţină ceapă cu ardei gras, iar după ce a fiert şi i-am adăugat bulionul, am băgat-o la cuptor într-un vas de yena, până ce a scăzut, şi i-am adăugat mărar la final.

Am făcut şi o ciorbiţă de cartofi, pentru că dacă nu mănânc deloc carne astăzi, mă doare stomacul de la un singur fel de mâncare :). Îmi plac mâncărurile cu prăjeală multă, destul de grase (şi nesănătoase, I know…). Am călit ceapă cu ardei gras, apoi am pus morcovii, păstârnacul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, cartofii tocaţi potrivit, puţin delikat şi am umplut cu apă. Când aproape au fiert, am adăugat roşiile (pe care le-am luat din grădina de la ţară cu două zile în urmă) şi puţin Borş Magic. Peste zece minute, am oprit focul şi am pus fideaua (merge şi cu orez), iar apoi verdeaţa (pătrunjel, de obicei, dar pentru că-mi rămăsese mărar de la varză, n-am vrut să-l arunc).

Şi pentru că aceste mâncăruri nu pot fi mâncate la micul dejun (peste care obişnuiesc să sar, dar încerc să gust ceva totuşi), am mai făcut o salată de vinete, pe care am amestecat-o cu câteva linguri de ulei şi ceapă tocată mărunt, iar apoi am potrivit-o de sare. Lângă ea, o salată din doi ardei kapia copţi peste care am pus sare, ulei şi oţet. Mai am nişte zacuscă proaspăt făcută de mami meu drag. Şi cam asta este.

O zi frumoasă!

 

Ultimele Articole

Cum a fost in Tabara de Lectura pentru Adulti (Ograda Bunicilor)

Tabăra de Lectură pentru Adulți a continuat cu a V-a ediție. De data aceasta,...

Club de Lectură iCarte, iParte la Palatul Noblesse

Iată-ne ajunși la ultimul club de lectură din 2023, ce va avea loc, de...

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!