AcasăReteteCe mâncăm azi de post?

Ce mâncăm azi de post?

Published on

spot_img

growing-potatoes-farm

Pentru că ieri am aflat că azi este Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul – cruce roşie – şi se ţine post, lucru pe care mi l-a confirmat şi calendarul, am decis că nu-mi va fi greu să o fac. Fiind singură, îmi e ceva mai uşor să respect această zi ca la carte. În plus, puţină detoxifiere nu strică nimănui.

Aşadar, am gătit ceva simplu, pentru că am mai spus că nu mă agit prea tare în bucătărie. O varză călită, pe care am tocat-o rapid şi, după ce am frecat-o cu sare, am pus-o în tuciuleţul în care am călit puţină ceapă cu ardei gras, iar după ce a fiert şi i-am adăugat bulionul, am băgat-o la cuptor într-un vas de yena, până ce a scăzut, şi i-am adăugat mărar la final.

Am făcut şi o ciorbiţă de cartofi, pentru că dacă nu mănânc deloc carne astăzi, mă doare stomacul de la un singur fel de mâncare :). Îmi plac mâncărurile cu prăjeală multă, destul de grase (şi nesănătoase, I know…). Am călit ceapă cu ardei gras, apoi am pus morcovii, păstârnacul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, cartofii tocaţi potrivit, puţin delikat şi am umplut cu apă. Când aproape au fiert, am adăugat roşiile (pe care le-am luat din grădina de la ţară cu două zile în urmă) şi puţin Borş Magic. Peste zece minute, am oprit focul şi am pus fideaua (merge şi cu orez), iar apoi verdeaţa (pătrunjel, de obicei, dar pentru că-mi rămăsese mărar de la varză, n-am vrut să-l arunc).

Şi pentru că aceste mâncăruri nu pot fi mâncate la micul dejun (peste care obişnuiesc să sar, dar încerc să gust ceva totuşi), am mai făcut o salată de vinete, pe care am amestecat-o cu câteva linguri de ulei şi ceapă tocată mărunt, iar apoi am potrivit-o de sare. Lângă ea, o salată din doi ardei kapia copţi peste care am pus sare, ulei şi oţet. Mai am nişte zacuscă proaspăt făcută de mami meu drag. Şi cam asta este.

O zi frumoasă!

 

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!