Acasă Educatie Descopera Ce se întâmplă dacă renunți treptat la zahăr

Ce se întâmplă dacă renunți treptat la zahăr

0
Ce se întâmplă dacă renunți treptat la zahăr
Sursa foto: desktopimages.org

Nu trece o zi în care să nu ne fie poftă de ceva dulce, care să aibă cât mai multă ciocolată și, implicit, zahar, nu-i așa? Dulciurile sunt preferatele noastre, dar ce ne facem când kilogramele încep să crească numeric, avem modificări de dispoziție fără motive și, mai rău, apare dependența?

Acestea sunt semne că trebuie să renunțăm la produsele care conțin zahar. Dar o putem face? Cu siguranță, da. Chiar dacă nu reușim dintr-o dată, treptat, vom ajunge să uităm că există acest ingredient. Specialiștii în sănătate susțin că zahăr devine mai periculos. Din această cauză el este numit ”moarte silențioasă”. Chiar dacă este un aliment alinător, zahărul consumat în exces poate provoca probleme de sănătate. În plus, studiile arată că oamenii care mănâncă alimente bogate în zahăr se confruntă cu anxietate, insomnie și depresie. De aceea, iată ce se întâmplă dacă renunți la zahar treptat:

După două zile

După două zile, vei observa că modificările de dispoziție dispar. Sistemul digestiv va funcționa din nou normal iar organismul va digera mai bine alimentele. Acesta este principalul beneficiu al renunțării la zahăr.

După o săptămână

După șapte zile, te vei simți mult mai energică și pozitivă. Vei reuși să dormi mult mai bine și îți va fi foarte ușor să te trezești dimineața.

După zece zile

Vei reuși să slăbești aproximativ un kilogram și jumătate. În plus, presiunea arterială își va reveni la normal, iar nivelul de colesterol va fi în limitele normale.

După 30 de zile

După renunțarea la produsele alimentare bogate în zahar, pielea ta va arăta mult mai bine. Tegumentul își va recăpăta strălucirea, frumusețea și sănătatea.

După un an

După un an în care ai renunțat complet la zahăr, te vei simți mai puternică, sănătoasă și plină de energie. Vei reuși să slăbești (asta dacă este cazul), iar sistemul imunitar va fi întărit.

După cinci ani

După 5 ani fără zahăr, vei arăta mult mai tânără decât prietenii și colegii tăi de aceeași vârstă. Dar singurul efect negativ care apare după eliminarea definitivă a zahăr din alimentație este faptul că te vei îmbolnăvi mai repede. Dacă nu vrei să renunți la zahăr, încercă să limitezi consmul zilnic. Acest lucru te va ajuta să te menții sănătoasă.

Sursa foto: desktopimages.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!