Acasă Educatie Descopera Ce sunt visele?

Ce sunt visele?

0
Ce sunt visele?
sursa foto: i.ytimg.com

O parte importantă a existenței noastre o constituie înțelegerea psihicului propriei persoane, iar un factor care ne dă foarte multe indicii despre partea mentală a fiecăruia dintre noi îl constituie visele pe care le avem în fiecare noapte, desigur cele pe care ni le permitem să ni le amintim dimineața.

De aceea astăzi voi spune câte ceva despre cum trebuie interpretate anumite acțiuni și obiecte care ne apar în vise. Ca și simbluri, ele pot fi o mulțime, mai ales în diferitele combinații pe care mintea noastră le  mixează.

Așa se formează visele

În ceea ce privește sinele unei persoane putem afirma că amintirile ei o fac să fie unică, dar mai ales modul personal de a da un contur diferit lucrurilor care se întâmplă îi fac amintirile unice. Creierul nostru nu poate reține în mecanismul conștient 100% din lucrurile petrecute de exemplu pe parcursul unei zile, de aceea există o ”cameră” în care sunt foarte multe sertare, iar în aceste sertare se află lucruri sau acțiuni văzute: amintirile noastre. Noaptea, când conștientul doarme subconștientul și inconstientul încep să fie active și astfel unele dintre sertare se deschid în funcție de anumite lucruri amintite recent, similare chiar, sau pur și simplu aleator și lucrurile se combină și dau naștere unor scenarii deseori ciudate, înspăimântătoare, plăcute sau care doar te lasă rece. Cam acesta este mecanismul după care se formează visele în creierul nostru.

Și acum voi da mici indicii de interepetare a simbolurilor ce apar cel mai des în visele noastre.

De exemplu dacă visezi sânge în marea majoritate a situațiilor înseamnă că vei primi o veste sau vei auzi noutăți. De asemenea, se spune că dacă îți vor apărea bani în vis vei avea de înfruntat anumite dificultăți. Dacă te vei visa mireasă înseamnă adesea moarte, cineva drag din familia ta sau cunoscuți vor avea de suferit.

Șarpele este un alt laitmotiv al viselor noastre, dar în pofida apariției sale înfricoșătoare semnificațiile sunt unele pozitive deoarece se referă la fericire, însă poate căpăta și alte conotații în funcție de context.

În principiu noi trebuie să ne citim visele, realizând sincer ce credem despre lume sau despre noi. Ele ne dau o mulțime de indicii despre modul cum trebuie să privim și să acționăm, ne ajută să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și să fim mai meditativi asupra spiritului, psihicului.

Este foarte important să te cunoști pe tine așa cum ești tu, naturală, fii sinceră cu tine, iubește-te. Frumusețea ta vine în mare parte din creierul tau, din acțiunile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!