Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Ce tip de bărbat cauţi?

Ce tip de bărbat cauţi?

0
Ce tip de bărbat cauţi?
imagini_de_dragoste

“Într-o scurtă conversaţie, un bărbat întreabă o femeie:

– Ce tip de bărbat cauţi?

Ea rămase un moment tăcută, îl privi în ochi şi-i zise:

– Vrei să ştii, într-adevăr?

El răspunse:

-Da!

Atunci ea începu să zică:

– Fiind femeie, sunt în poziţia de a-i cere bărbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Plătesc facturile, mă ocup de casă, merg la supermarket, fac cumpărături… toate astea fără ajutorul unui lui. Îmi pun întrebarea: Ce poţi tu să aduci în viaţa mea?

Bărbatul rămase privind. Gândea, cu siguranţă, că este vorba de bani.

Ea, ştiind ce gândeşte el, spuse:

– Nu mă refer la bani. Am nevoie de mai mult. Am nevoie de un om care să lupte pentru perfecţiune în toate aspectele vieţii.

El îşi încrucişă braţele, se aşeză în fotoliu şi, privind-o, îi ceru să explice mai în detaliu.

Ea zise:

– Caut pe cineva care să lupte pentru perfecţiune mentală, pentru că am nevoie de cineva cu care să conversez şi care să mă stimuleze din punct de vedere intelectual. Eu nu am nevoie de cineva simplu din punct de vedere mental. Am nevoie de cineva suficient de sensibil ca să înţeleagă prin ce trec eu ca femeie, dar suficient de puternic ca să mă încurajeze şi să nu mă lase să cad. Caut pe cineva pe care sa îl respect ca să pot să fiu “ascultătoare”. Nu pot să fiu așa cu cineva care nu poate să-și rezolve singur problemele. Eu caut un barbat care se poate ajuta pe sine însuși pentru a ne ajuta reciproc. Caut un barbat care să înțeleagă că sexul are importanța lui într-un cuplu, dar că nu determină existența cuplului care se vrea cu adevărat fericit. Și o femeie adevarată nu va accepta niciodată lângă ea un bărbat care este extraordinar… dar numai o oră! Pentru simplul motiv că ziua are 24 de ore!

Când termină, se uită la el și îl văzu foarte derutat și întrebător.

El îi zise:

– Ceri mult.

Ea răspunse:

– Valorez mult!”

Frumoase cuvinte, în primă fază. Aș spune că este o strategie de marketing ca și textul cu tipa din New York care își caută un bărbat cu venituri de minim jumătate de un milion de dolari pe an. Din păcate, astfel de femei există și pe la noi. Toate se dau inteligente, vor să pară independente și să fie iubite de un bărbat puternic, dar nu știu cum să mențină echilibrul în viața de cuplu. Fac o scurtă analiză și mă opresc la doar câteva aspecte (asta pentru că nu sunt în măsură să dau eu nu știu ce lecții de viață, când eu însămi mai am foarte multe lucruri de învățat).

Hai mă, ce naiba? Eu sunt una pretenţioasă, dar tot nu mă aştept să găsesc perfecţiune la un bărbat. Nici măcar să tindă spre ea. Şi mie îmi place ca bărbatul să fie inteligent, să-mi fie alături şi la greu, nu doar la bine. Şi, dacă are mai mult timp ca mine, să plătească facturile şi să mă însoţească la piaţă, de ce nu?! Totul iese mai bine atunci când e făcut în doi. Nu e o regulă că bărbatul tre’ să facă p-aia, iar femeia p-ailaltă.

Dar ce zice „zeița” asta aici mi se pare exagerat.

„Ce poţi tu să aduci în viaţa mea?”. Cu siguranță, nu se referă la dragoste. De fapt, iubirea nu este pomenită în niciuna dintre doleanțele ei

„Perfecțiune mentală”?! Pe bune?! Stau și mă întreb ce naiba o fi aia și cum ajunge la un așa nivel, din punctul ei de vedere.

„Caut un bărbat care să înţeleagă că sexul are importanţa lui într-un cuplu, dar că nu determină existenţa cuplului care se vrea cu adevărat fericit”… Atunci aşteaptă-te ca bărbată-tu să găsească în braţele altei femei ce tu nu oferi. De aceea, ajunge un bărbat să înşele. Pentru a menţine fericirea şi liniştea în cuplu, este nevoie de sex. Mironosiţele n-au decât de pierdut.

„Nu pot să fiu aşa cu cineva care nu poate să-și rezolve singur problemele”. De aceea se numeşte relaţie. Suntem doi, nu? Orice om are urcușuri și coborâșuri în viaţă. Dar are nevoie de susţinere, ca şi mine.

„Valorez mult!”. Cu toţii suntem valoroşi. Tocmai de aceea, fiecare trebuie să se descurce și singur. Nu te aștepti să vină un bărbat să te salveze din mocirlă. Sigur că e bine să-ți cunoști calitățile și cât de valoroasă ești, dar hai să-i lăsăm pe alții să ne aprecieze.

Eu sunt foarte critică cu oamenii din viața mea, dar la fel de critică sunt și cu mine. Știu unde greșesc și încerc să-mi rezolv aceste mici probleme. Pentru că am ajuns la concluzia că un bărbat preferă o femeie, să zicem mai puțin valoroasă (deși nu e ăsta cuvântul potrivit), dar ceva mai înțelegătoare, mai răbdătoare, care are în sufletul ei căldură, nu gheață.

Articolul precedent Perfectă în imperfecțiune
Articolul următor Piţiponceală!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!