AcasăReteteCea mai bună cafea din lume

Cea mai bună cafea din lume

Published on

spot_img

783_441_prd

Voi aţi băut cafea azi? 29 septembrie este Ziua Internaţională a Cafelei. Şi cum altfel poate fi sărbătorită decât cu o cafea? Eu nu sunt consumatoare, beau de câteva ori pe an. Eventual, prefer un frappé. Asta pentru că am probleme cu somnul seara şi, dacă mai beau şi cafea, adorm spre dimineaţă. Dar asta e o zi specială, aşa că am făcut o delicioasă cafea la ibric.

Şi să ştiţi că şi cafeaua se face după o anumită reţetă, nu doar mâncărurile. Iar eu am luat-o de la binecunoscutul Gheorghe Florescu, numit „Cel mai mare cafegiu din Bucureşti”.

Se pune o cană de apă în ibric, cu o lingurţă de zahăr, iar când s-a încălzit (foarte puţin, ca la maiaua pt pâine), se adaugă două linguriţe pline cu cafea. Se lasă să fiarbă, nu până se ridică în sus, ci doar cât să devină mai „vârtoasă”, se mai pune o linguriţă de cafea presarată, ca şi cum ai pune zahăr peste o plăcintă cu mere :). În acest moment, se iau două linguriţe de caimac din ibric şi se pun în cană. Apoi se lasă pe foc până când dă în clocot, până când se „umflă” şi se pune cafeaua în cană.

Cum eu beau rar şi întotdeauna cu lapte, am pus puţină frişcă deasupra, pentru un gust cu adevărat excepţional.

Fără a-i face vreun fel de reclamă dlui Florescu, aceasta este cea mai bună cafea :). Spunea într-un interviu că „Napoleon Bonaparte a făcut chiar și o descriere a cafelei. Cafeaua este neagră ca dracul, amară ca păcatul, dulce ca dragostea și fierbinte ca iadul. Cea mai mare victorie a vieții lui Napoleon Boanaparte s-a datorat celor şapte ibrice pe care le-a avut pe foc în noaptea de dinaintea bătăliei în care cei trei împărați – Țarul Rusiei, regele Prusiei și Împăratul Austro-Ungariei – au stat toată noaptea și au băut și au mâncat și s-au îmbuibat, pe când el a stat și a băut cafea“.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!