AcasăReteteCea mai bună şi rapidă mâncare chinezească

Cea mai bună şi rapidă mâncare chinezească

Published on

spot_img

Când locuieşti singur şi nu primeşti caserole cu mâncare de acasă, trebuie să te descurci în bucătărie cum ştii tu mai bine, având în vedere trei lucruri esenţiale: mâncarea să fie sănătoasă, în niciun caz costisitoare, iar timpul pe care-l dedici să fie cât mai scurt. Eu nu pot spune că mănânc neapărat sănătos. Mănânc foarte des mâncare gătită, de multe ori grasă, şi neapărat cu carne. Aproape că nu există masă fără carne. Am încercat să servesc doar salată cu pâine prăjită, de exemplu. Nu merge. Mi se face rapid foame, ba chiar mă doare şi stomacul. Sigur, aşa l-am obişnuit. Asta-i dai, asta vrea în continuare.

Dar îmi place. Serios, voi nu simţiţi plăcere atunci când mâncaţi? Pentru mine, mâncatul reprezintă una dintre plăcerile vieţii. O fac cu poftă şi pe săturate.

Lăsând la o parte vorba asta lungă, o să vă prezint ce am gătit astăzi. Ce a gătit, mai corect spus. Andreea este cea care a adus ingredientele şi a fost şi foarte hărnicuţă. Eu i-am ţinut companie, ca şi data trecută cu clătitetele, sfătuind-o ce şi cât să pună. Prea puţin de data asta, însă, căci s-a prieput de minune şi singurică.

Mâncarea chinezească îmi place tare mult. Îmi place orezul, îmi plac tăiţeii, îmi plac sosurile. Am ales astfel o mâncare cu tăieţei groşi, care nu a durat foarte mult. Ceva mai simplă decât cea pe care obişnuiam eu să o fac (vezi AICI).

Ingrediente:

o jumătate de pui

un ardei gras roşu

un ardei gras alb

puţin ghimbir şi puţin chilly (sau ardei iute uscat)

3-4 căţei de usturoi

sos dulce de chilly

o lingură bulion

ulei de măsline

ulei de soia

tagliatelle

Puiul se taie în fâşii subţiri şi se dă la frigider, nu înainte de a pune peste câteva linguri de soia. Între timp, pregătim legumele. Ardeiul se taie şi el fâşii, iar ghimbirul şi usturoiul se toacă mărunt. După zece minute în care puiul a stat în sosul de soia, se pune la prăjit în wok, la foc potrivit, mestecându-se din când în când, pentru a nu se lipi. Se adaugă apoi, pe rând, la interval de 30-40 de secunde, usturoiul, ghimbirul şi chilly/ardeiul iute uscat, tocat mărunt şi el. Se scoate puiul într-un vas şi se acoperă, iar în wok se pune ardeiul, care se lasă la foc mic până începe să se înmoaie. După câteva minute, se pune puiul peste ardei, şi se adaugă sosul de chilly. Se amestecă separat o lingură de bulion cu puţină apă în care au fiert tăiţeii şi se pune peste mâncarea din wok. Înainte cu trei minute de a opri mâncarea noastră chinezească, tocăm o ceapă verde şi o aruncăm peste.

Cam aşa arată. O multitudine de culori şi de arome, de înnebuneşti. Ce să zic, Andreea, recunosc că nu mă aşteptam să-ţi iasă atât de buuuună, aproape că e la fel de bună ca a mea. Nu, scuze, rectific. E la fel de bună ca a mea ;).

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!