Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Nimeni nu are dreptul să numească o femeie „curvă”

Nimeni nu are dreptul să numească o femeie „curvă”

0
Nimeni nu are dreptul să numească o femeie „curvă”

M-au deranjat și iritat întotdeauna oamenii care judecă atât de dur o femeie, numind-o „curvă”. Este un cuvânt care mie nu-mi place și nu mi-a plăcut niciodată. Unii oameni se cred Dumnezei și asta îi face să aibă impresia că pot judeca sau critica o persoană.

curvă (dex) – pop. = prostituată, târfă (întreține raporturi sexuale contra unei sume de bani sau a unor favoruri ori avantaje); desfrânată, care duce o viață destrăbălată.

Până și „destrăbălată” sună mai bine decât „curvă”. Numai la țară este potrivit acest cuvânt, popular, de altfel, și țărănesc. În viața modernă, fiecare femeie a fost, cel puțin o dată în viață, „bitch” (folosit cu accent rusesc sună chiar bine). A făcut sex cu un anume interes, fie el material, fie el sufletește. Căci sexul ajută în foarte multe situații, mai ales atunci când ai nevoie să-ți fie trupul alinat și, ai impresia, sufletul.

Cine îți dă ție dreptul, bărbat sau femeie, să judeci? Este o femeie care își ia plăcere din ce o face pe ea să se simtă bine și trăiește cu propriile sale alegeri. Nu ești în locul ei să simți și să trăiești. În sufletul ei se dau o mulțime de lupte și mii de gânduri contradictorii, de care nu ai tu habar. Căci cine ești tu, la urma urmei? Ea o fi curvă, cum spui tu. Dar sigur și TU ai păcate cel puțin la fel de grele de dus și, până să ajungi să le recunoști măcar ca și greșeli, nu mai zic ca și păcate, va mai trece ceva vreme. Te judecă altcineva în afara lui Dumnezeu? Plătești în fața altcuiva decât în fața Lui?

Hai să ne măturăm propriile gunoaie și să ne uităm în propria curte, că sigur e destulă mizerie adunată ;).

Despre acest subiect am mai vorbit AICI. Cam dur, ce-i drept, dar e sincera mea părere :).

Articolul precedent Cea mai bună şi rapidă mâncare chinezească
Articolul următor Filmul de weekend: Lebăda neagră
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!