AcasăArhivaCei mai cunoscuți scriitori care au ales să se sinucidă

Cei mai cunoscuți scriitori care au ales să se sinucidă

Published on

spot_img

Uneori, împinși de sentimente necunoscute, apăsătoare, oamenii aleg ultima cale de salvare spre a pune capăt durerii. Acest fapt duce la presupunerea că doar oamenii mai puțin înzestrați ajung să-și curme viețile, însă este pe cât de greșit, pe atât de egoist.

Cei mai cunoscuți scriitori care au ales să se sinucidă

Cred că fiecare om trebuie înțeles, în special după asemenea decizii, pentru că suntem suflete firave, iar singurătatea, sau cine știe ce sentimente insuportabile, sunt umane, normale, însă de multe ori, sunt prea mult pentru un om a suporta.

De aceea, mulți dintre oamenii de cultură pe care îi admirăm, îi cităm peste tot și îi iubim, au ales această cale, în special, scriitorii, iar pe cei pe care îi voi prezenta acum, sunt sigură că îi veți înțelege, prin prisma a ceea ce au scris.

Mulți dintre aceștia și-au prezis moartea, lăsând în urmă câte un bilețel, justificându-le decizia.

Ernest Hemingway

Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori americani, cu un Premiu Nobel pentru Literatură pentru ”Bătrânul și mare”, un Premiu Pulitzer, recunoscut pentru operele sale energice și profunde, a decis să se împuște în 1961, la vârsta de 61 de ani. Primise terapie pentru depresia pe care o avea, cât și pe motivul unor pierderi de memorie, motive care l-au făcut să-și curme suferința.

Virginia Woolf

O altă scriitoare renumită, cu operele sale în care a experimentat cu desăvârșire diverse modalități lexicale de construcție, cele mai renumite fiind ”Dalloway”, ”Spre far”, ”Orlando”. A căzut vitcima despresiei, lăsând un bilețel soțului ei, în care îl asigura de fericirea pe care au avut-o împreună, de iubirea lor profundă. Însă nu voia să-i distrugă viața cu tristețea ei, așa că s-a înecat în râul din apropierea casei.

Sylvia Plath

Cu un Premiu Putlizer pentru poezie, și alte distincții, având un talent desăvârșit de la o vârstă fragedă; viața personală nu a fost atât de roz, mariajul fiind un eșec; așa că a lăsat un bliet prin care își anticipa moartea, gazându-se în cuptorul de acasă.

Yukio Mishima

Yukio Mishima s-a sinucis la vârsta de 45 de ani
Yukio Mishima s-a sinucis la vârsta de 45 de ani

Un scriitor japonez, cunoscut pentru operele sale controversate, ”Confesiunile unei măști” și ”Marea fertilității” fiind cele mai apreciate, s-a sinucis prin seppuku, un ritual specific samurailor, din pricina unui discurs ținut prin care voia o lovitură de stat. Acesta nu a fost luat în serios, prin urmare, și-a luat viața. Se spune că și-a planificat moartea înainte de a-și expune ideile.

Hunter S. Thompson

Un scriitor american contemporan, s-a împușcat pe data de 20 februarie 2005, din cauza unor probleme de sănătate, însă era cunoscut și pentru consumul unor substanțe precum LSD. Cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt ”Fear and Loathing in Las Vegas” și ”Fear and Loathing on the Campaign Trail”.

În final, vă las un citat al lui Yukio Mishima, și subliniez faptul că aceste decizii ale marilor scriitori ai lumii nu au adus decât o dovadă a puterii depresiei, a singurătății, a tristeții. Aceste sentimente sunt adevărate, și nu trebuie ignorate sau subestimate, căci pot provoca mult mai multă durere decât credem…

„Nimeni nu-și poate imagina cât de bine poate minți un om despre cum se simte cu adevărat”.

Ultimele Articole

Termeni și Condiții

ASPECTE GENERALEAccesarea site-ului roxanab.ro sau a oricarei parti a acestuia presupune acordul dvs....

RECENZIE Lupul de stepă, de Herman Hesse

Scriu această recenzie pentru ”Lupul de stepă”, fiind la a doua carte a scriitorului...

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

TU CE CĂRȚI COMANZI? Ai reduceri și transport gratuit

Lume, lumeee! Avem reduceri și transport gratuit de la toate editurile de mai jos...

More like this

Termeni și Condiții

ASPECTE GENERALEAccesarea site-ului roxanab.ro sau a oricarei parti a acestuia presupune acordul dvs....

RECENZIE Lupul de stepă, de Herman Hesse

Scriu această recenzie pentru ”Lupul de stepă”, fiind la a doua carte a scriitorului...

Editura LIZUKA și CĂRȚI PENTRU COPII: Cum a ajuns seria Kate Hosford în România

V-am mai povestit despre cărțile pentru copii de la Lizuka. Și pentru că nu...
error: Content is protected !!