Acasă Frumusete Cosmetica Ceva despre epilare. Și mustața mea :))

Ceva despre epilare. Și mustața mea :))

0
Ceva despre epilare. Și mustața mea :))
sursa foto: healthywomen.org

În acest articol voi vorbi destul de deschis despre o parte a existenței unei femei destul de neplăcută: epilatul. De ce este neplăcută? Pentru că necesită timp, bani, rezistență la durere și multe altele.

Sunt femei care au mai mult sau mai puțin nevoie să se epileze din pricina eredității. Adică cine are o moștenire genetică bună și corpul său nu secretă prea mult testosteron, are mai puțin păr pe corp sau față. Părul facial este cea mai neplăcută dovadă că și noi, femeile, avem testosteron, dar acest aspect este unul perfect normal. Testosteronul este un hormon specific masculin, care începe să se secrete la pubertate, atunci când apar caracterele sexuale secundare. Să știți că și bărbații au estrogeni, doar că lor nu le cauzează prea multe neplăceri și nu se fac observați.

Mustața, dom’le! Nu-i o anormală.

Sunt multe femei cu mustață și sprâncene dese și asta nu este un defect. Și eu am mustață și mi-o epilez într-un mod inedit. Impropriu spus „mi-o epilez”, pentru că mi-o epilează Carlo, un filipinez care lucrează la un salon filipinez ce adoptă tehnici mai puțin obișnuite în saloanele clasice. La fel mă și pensează Carlo – cu ața, dragă! Este foarte sănătoasă această tehnică, mult mai rapidă și mai igienică, dar mult mai dureroasă, mai ales la pensat. Ideea este că părul epilat cu ața crește mult mai greu și nu știu din ce motiv. Pielea nu se irită absolut deloc și rămâne foarte catifelată pentru că este luat până și cel mai mic fir de păr, iar eu sunt foarte mulțumită și recomand.

În ceea ce privește celelalte zone ale corpului pe care ni le epilăm de obicei, fiecare femeie are obiceiul său de a se epila. Oricum ar fi eu nu sunt adepta saloanelor atunci când vine vorba de a-mi epila zona intimă din motive de igienă, dar nu mă feresc de ele dacă trebuie să îmi îndepărtez părul axilar sau cel de pe picioare. Fiecare este stăpân pe deciziile sale, însă ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a ne da chiloții jos în fața unei cosmeticiene. Pericolele sunt mari și nu merită să riscăm, în fond părul de pe corp este ceva extrem de firesc, este un semn al maturității fizice, iar partenerul tău de sex nu ar trebui să strâmbe din nas dacă ești puțin mai aspră în zona inghinală. O partidă de sex nu poate fi stricată de prezența părului decât dacă partenerul nu este cel potrivit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!