Acasă Descopera Cultura generala Chiar așa, Moș Crăciun din Finlanda vine la București!

Chiar așa, Moș Crăciun din Finlanda vine la București!

0
Chiar așa, Moș Crăciun din Finlanda vine la București!

46259850-cached

Nu este nicio glumă! Moș Crăciun cel autentic, care trăiește pe tărâmurile înghețate ale Laponiei, vine la noi! Și sigur orice copil își dorește să-l întâlnească. Chiar și noi, cei mari, ne întoarcem în timp.

Vizita oficială a lui Moș Crăciun va avea loc în perioada 10-14 decembrie, în Santa Claus Kingdom (Regatul magic al Crăciunului) situat pe Şoseaua Pipera. Moșul vine din Rovaniemi, orașul numit „inima Laponiei”, localitate situată în nord-vestul Finlandei.

„În Laponia, avem deja multă zăpadă şi frig. Ziua este mult mai scurtă, iar în curând nu vom mai vedea razele soarelui. În limba finlandeză, această perioadă este numită «kaamos». Am auzit că ajutoarele mele vor deschide în curând un loc special în Bucureşti. Aştept cu nerăbdare să ne întâlnim în Regatul meu din Bucureşti şi să vă urez un Crăciun Fericit”, a spus Moş Crăciun.

Ce nu știai despre Santa Claus:

–  în finlandeză se numește Joulupukk;
– locuiește în nordul Finlandei, în Laponia, în Munții Korvantuturi;
– muntele pe care locuiește Moș Crăciun seamănă cu două urechi, de aici și numele Korvatunturi („korva” = ureche);
– Prima Doamnă a Crăciunului, soția lui Moș Crăciun, se numește Joulumouri;
– asistenții lui Moș Crăciun, cei care lucrează în complexul din Rovaniemi, fiinţe umane cu caracter de copil), se numesc tonttu.

Articolul precedent De ce BlackBerry este cel mai prețios telefon din lumea-ntreagă :)
Articolul următor Ce rost mai are să regreți? Toate s-au plătit, măturat, uitat…
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!