Acasă Descopera Cultura generala De ce BlackBerry este cel mai prețios telefon din lumea-ntreagă :)

De ce BlackBerry este cel mai prețios telefon din lumea-ntreagă :)

0
De ce BlackBerry este cel mai prețios telefon din lumea-ntreagă :)

61488011 copy

Ok, mai corect ar fi să spun de ce îmi place mie atât de mult. Nu spun că este neapărat cel mai bun telefon, dar cel mai mișto, din punctul meu de vedere. Și se pare că și Barack Obama, Angela Merkel și Hilary Clinton sunt de aceeași părere cu mine, persoane care au spus că nu ar renunța în vecii vecilor la Blackberry.

– Mie îmi plac butoanele. Foarte mult. Cred că aș fi putut să mă fac DJ. Telefoanele cu touch sunt ca mașinile cu transmisie automată. Adică pentru leneși. Stați puțin, într-o zi am să-mi permit să mă „joc” cu o hidramată. Am condus și știu cum e, normal că îmi place la nebunie. Și, cum eu sunt o fire comodă, evident că aș opta pentru un astfel de bolid. Dar cum știți că sunt la extreme, la fel de mult iubesc să mă folosesc de cutia de viteze manuală și să „simt” motorul atunci când pun mâna pe schimbător.

– Designul chiar este minunat. Indiferent că vorbim de un BB mai vechi, adică Bold-ul sau Curve-ul, fie că vorbim de un Q10 sau un Z30, acest smartphone este superb. N-are sens să scriu prea multe aici, e doar chestie de gusturi.

– Bateria rezistă incredibil de bine. Pe lângă faptul că se încarcă foarte repede, poți să fii sigur că nu rămâi fără baterie atunci când ți-e lumea mai dragă (comparativ cu iPhone, spre exemplu, care se descarcă în câteva ore).

– Reprezintă unul dintre cele mai sigure smartphone-uri. Nici măcar cei de la Guvern nu-ți pot asculta conversațiile. Nu că aș fi fost eu vreo afaceristă, dar îmi place să știu că ce vorbesc rămâne între mine și persoana de la celălalt capăt al telefonului. Bine, având în vedere că dintre majoritatea cunoștințelor mele doar eu sunt posesoare de BlackBerry, vă dați seama că acest lucru n-are nicio relevanță (securitatea informațiilor reprezintă un detaliu nesemnificativ dacă celălalt nu deține un terminal la fel de bine „echipat” ca al tău).

– Blackberry nu e chiar pentru oricine. Știți că avea o nișă. Nișa oamenilor de business care foloseau un telefon deștept pentru a primi mail-uri instant. Și a rămas un telefon business. Iar la vremea respectivă, atunci când a apărut, a avut extrem de multe atu-uri, având în vedere că iPhone nici nu exista, ca să nu mai zic de telefoanele cu Android. Dar eu zic că nu trebuie să ai neapărat o afacere ca să deții BlackBerry.

– Nu ai să scrii niciodată un mesaj mai repede decât cu un BB. Sau mă rog, cu orice telefon care are butonașe. Am avut și eu din acela cu touch și dețin o tabletă astfel, dar nu ai aceeași dexteritate.

– Ieși mult mai ieftin cu traficul de date atunci când mergi în străinătate. Asta am auzit-o de la amici, care se plângeau cât de mult plăteau la abonamente când se întorceau în țară.

– V-aș povesti de componentele hardware și software instalate pe telefoanele BlackBerry, însă nu dețin prea multe informații de IT (aș putea spune că sunt afonă, dar nici chiar așa că nu vreau să mă fac de râs acum, după toate detaliile pe care le-am notat pentru care să iubiți și voi BlackBerry).

Acum, voi cei care sunteți deținători de iPhone, aveți parte de o super-ofertă din partea companiei BlackBerry. Puteți primi până la 550 de dolari, în perioada 1 decembrie 2014- 13 februarie 2015, dacă dați la schimb orice telefon Apple, de la iPhone 4S în sus.

Iar pe final, trebuie să vă spun că, în momentul de față, neavând o funcție importantă, securitatea nu este absolut necesară. De asemenea, nu stau să-mi citesc niciodată mail-urile de pe telefon. Pe Facebook, nici atât.

De ce am atunci un BlackBerry?! Pentru simplul fapt că îmi place să am ce nu au toți. Așa cum am ținut cu echipa FC Argeș când toată lumea zicea că e cea mai slabă (nu că n-ar fi avut dreptate), la fel cum am votat cu Ponta deși majoritatea cunoscuților mei sunt iohanniști. Și tot așa. Asta nu înseamnă că nu m-aș mândri dacă aș avea un iPhone sau ultimul tip de Samsung. La fel cum m-am bucurat într-un anumit procent că noul președinte al țării este Klaus. Așa sunt eu.

Cei de la DailyMail au făcut un studiu care m-a super-amuzat. Spun ei că deţinătorii de telefoane Blackberry sunt persoane extrovertite, câştigă mai mulţi bani, sunt adepţii relaţiilor de lungă durată și preferă să bea ceai și cafea mai mult decât oricare alți utilizatori. Really?! Ah, chiar mă regăsesc!

PS: Ador BlackBerry Porche Design 9981, al cărui preț nu îndrăznesc să-l spun. Depășește cu mult bugetul meu. Dar este cu adevărat minunat, magnific, mirobolant!

Articolul precedent Decalogul lui Mălăele
Articolul următor Chiar așa, Moș Crăciun din Finlanda vine la București!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!