AcasăRetete"Ciorbiță" de mucenici - rețetă proprie

„Ciorbiță” de mucenici – rețetă proprie

Published on

spot_img

O singură dată am făcut mucenici. Cred că aveam vreo 15 ani pe atunci. Mie îmi plac cei fierți, gen „ciorbiță”, așa cum am trecut și în titlu. Nu zic că-mi displac cei modovenești, mari și copți în cuptor. Dar cei despre care scriu sunt preferații mei. Aceste 8-uri micuțe, care, în combinație cu nuca și coaja de lămâie, au un gust demențial, au fost cumpărați din comerț. Nu i-am făcut eu, ci vecina mea, în vârstă de 80 de ani, iar rețeta este a ei, eu nu am adus nimic din cunoștințele mele. Doar m-am dus seara, dupa serviciu, și am luat oala cu mucenici :).

Ingrediente

mucenici (o punguță)

2 l apă

5-6 linguri nucă pisată

arome (coajă rasă de lămâie, rom, vanilie – câte puțin din fiecare, mai mult lămâia să predomine)

scorțișoară

Preparare

Se pune apa la fiert cu zahăr și puțină sare, iar apoi se adaugă mucenicii, care se lasă in jur de 15 minute, la foc mic (dacă dați focul tare, se vor sfărâma). Apoi se iau de pe foc și se adaugă mirodeniile. Iar pe deasupra se presară scorțișoara.

Și asta e tot. Simplu de făcut și delicioși. Puteam să fac și eu, dar asta ar fi însemnat ca aseară să fi stat acasă :).

Haideți, să avem o zi frumoasă, cu o seară de băut 40+ pahare de ce-o vrea fiecare. Eu asta am visat, că ajunsesem la al 21-lea păhărel de „ceva”, nu-mi amintesc ce beam, dar știu că eram la un concurs :D.

Ultimele Articole

Club de Lectură Eu nu sunt SuperMami, la Palat Noblesse

Ultimul Book Club din 2023 a fost pentru romanul "Eu nu sunt SuperMami" și...

Recenzie Abecedarul schimbării: Transformă-ți viața, cu sfaturi și exerciții practice

"Abecedarul schimbării" chiar are acest rol, de a te ajuta să-ți schimbi viața. Diana...

Cum a fost in Tabara de Lectura pentru Adulti (Ograda Bunicilor)

Tabăra de Lectură pentru Adulți a continuat cu a V-a ediție. De data aceasta,...

Club de Lectură iCarte, iParte la Palatul Noblesse

Iată-ne ajunși la ultimul club de lectură din 2023, ce va avea loc, de...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!