AcasăRetete"Ciorbiță" de mucenici - rețetă proprie

„Ciorbiță” de mucenici – rețetă proprie

Published on

spot_img

O singură dată am făcut mucenici. Cred că aveam vreo 15 ani pe atunci. Mie îmi plac cei fierți, gen „ciorbiță”, așa cum am trecut și în titlu. Nu zic că-mi displac cei modovenești, mari și copți în cuptor. Dar cei despre care scriu sunt preferații mei. Aceste 8-uri micuțe, care, în combinație cu nuca și coaja de lămâie, au un gust demențial, au fost cumpărați din comerț. Nu i-am făcut eu, ci vecina mea, în vârstă de 80 de ani, iar rețeta este a ei, eu nu am adus nimic din cunoștințele mele. Doar m-am dus seara, dupa serviciu, și am luat oala cu mucenici :).

Ingrediente

mucenici (o punguță)

2 l apă

5-6 linguri nucă pisată

arome (coajă rasă de lămâie, rom, vanilie – câte puțin din fiecare, mai mult lămâia să predomine)

scorțișoară

Preparare

Se pune apa la fiert cu zahăr și puțină sare, iar apoi se adaugă mucenicii, care se lasă in jur de 15 minute, la foc mic (dacă dați focul tare, se vor sfărâma). Apoi se iau de pe foc și se adaugă mirodeniile. Iar pe deasupra se presară scorțișoara.

Și asta e tot. Simplu de făcut și delicioși. Puteam să fac și eu, dar asta ar fi însemnat ca aseară să fi stat acasă :).

Haideți, să avem o zi frumoasă, cu o seară de băut 40+ pahare de ce-o vrea fiecare. Eu asta am visat, că ajunsesem la al 21-lea păhărel de „ceva”, nu-mi amintesc ce beam, dar știu că eram la un concurs :D.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!