Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Primăvara, eu mă îndrăgostesc

Primăvara, eu mă îndrăgostesc

0
Primăvara, eu mă îndrăgostesc

Sau “Mă îndrăgostesc primăvara/în fiecare primăvară”. Oricum ar fi. Azi nu e despre gramatică. Cel puțin nu a limbii române. Gramatica iubirii, eventual :). Putem dezbate despre sintaxa și morfologia vieții. Dar eu nu doresc decât să spun câteva vorbe 😊.

Primăvara, eu radiez. Sunt îndrăgostită. Nu de cineva anume, poate îndrăgostită doar așa, de dragul îndrăgostelii. Dar după ce am avut o perioadă de monotonie, am intrat, deodată, în statea aceea zen, de sunt întrebată “ce am” de sunt așa fericită. Primăvara. Nimic altceva :).

Chiar dacă multe dintre noi suntem la serviciu, pentru că 8 Martie nu a fost declarată zi liberă ca în alte țări, sunt(em) atâtea flori în jur încât este și mai frumoasă ziua de azi petrecută între colegi 😊.

Azi este despre cea care a fost dintotdeauna adorată, cântată, povestită. Ea este femeia. Azi este despre iubire la superlativ și mă doare-n cot că folosesc clișee 😁. 8 Martie este o zi specială. Este Ziua Femeii, incluzând aici toate femeile. Pentru că întâlnim femeia peste tot: femeia-mamă, femeia-soție, femeia-copilă, femeia-iubită, femeia-amantă, femeia-casnică, femeia- om de afaceri, femeia-om politic ș.a.m.d.

La mulți ani nouă, pentru că suntem minunate! Este ziua noastră! Este a noastră, încă din anul 1975, atunci când a fost sărbătorită Femeia întâia oară, în mod special pentru a comemora lupta femeilor pentru a-și câștiga anumite drepturi (la proprietate, la vot, la educație, la contracepție etc). Așadar, nu, nu este doar Ziua Mamei, așa cum și eu am crezut când eram copilă, căci așa se vorbea pe atunci :).

La mulți ani, femei, și bine că suntem, căci fără noi viața ar fi nu pustie, ci inexistentă (sunt convinsă că Adam n-ar fi supraviețuit 😁). Și da, poate să fie internetul plin cu noi, să ne „umflăm în pene”, că azi e o zi în care facem ce avem noi chef :D. Și sigur că nu doar azi trebuie să te iubești și să ai flori pe masă. Nu doar la “zile mari”. Eu sunt o norocoasă, că mi-au înflorit toate orhideele în perioada asta, iar bonsaiul mult iubit este și el plin de bobocei și de floricele 😊.

Articolul precedent Rețetă chinezească: Porcușor în sos dulce-acrișor. Cu prune uscate și pere
Articolul următor „Ciorbiță” de mucenici – rețetă proprie
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!