Acasă Carti Citeşte şi aplică. Legenda celor 12 zile magice

Citeşte şi aplică. Legenda celor 12 zile magice

2
Citeşte şi aplică. Legenda celor 12 zile magice

1536579_640995149344385_3964537358778789085_n

Am citit o carte foarte frumoasă, dar am să-i fac recenzia după ce am să văd piesa de teatru. Este vorba de „Oscar şi Tanti Roz”, scrisă de E.E.Schmitt, o cărticică pe care am citit-o, nu exagerez, într-o oră şi ceva, cu mici pauze. O recomand cu toată căldura. De aici am luat şi legenda aceasta, a celor 12 zile magice.

„Există o legendă care spune că, în ultimele douăsprezece zile ale anului, poţi ghici ce timp va fi în cele douăsprezece luni ale anului ce vine. Nu trebuie decât să observi zi de zi vremea pentru a putea stabili tabloul în miniatură al lunii respective. 19 decembrie reprezintă deci luna ianuarie, 20 decembrie februarie, şi aşa mai departe până la 31 care reprezintă luna decembrie a anului viitor”.

Ziua de 19 nu a fost prea grozavă, un pic plictisitoare aş spune, probabil că la fel va fi şi ianuarie.

Însă pe 20 decembrie m-am simţit extraordinar, cred că februarie îmi aduce numai lucruri bune. Chiar dacă am spart nişte farfurii în zeci de mii de cioburi (nu intenţionat ca Zorba Grecul, ci am dat peste ele din greşeală), iau partea bună din asta şi consider că am să am noroc tot anul 2015, de am să dau şi la ceilalţi. De fapt, ar fi bine să-l păstrez pentru mine. Mi-a cam lipsit norocul…

Pe 21 decembrie, adică în martie, la fel, m-am simţit cum nu se poate mai bine şi am început ziua frumos. Încă de dimineaţă, razele reci ale soarelui şi-au făcut loc prin draperie şi mi-au dat trezirea. Seara a fost tristă, dar… consider că mi-am făcut datoria faţă de persoanele care mi-au dat viaţă. Şi tot ce fac este pentru sufletul meu.

Aşadar, potrivit legendei, începutul de an pare să fie grozav. Iar dacă e să las legenda la o parte, tot grozav va fi. Am un feeling :).

Articolul precedent Când ai scris ultima dată o scrisoare de dragoste?
Articolul următor N-am pierdut niciodată…
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!