AcasăFilmeCosmos: A Spacetime Odyssey - un serial de neratat

Cosmos: A Spacetime Odyssey – un serial de neratat

Published on

spot_img

În zilele astea, ale noastre, grele, de altfel, pe care le trăim pe fugă, se pune foarte mare preț pe transmiterea de informații cât mai lipsite de… informație. Cu alte cuvinte, ni se propagă, din diverse părți, tot soiul de cuvinte, texte, cu înțelesuri slabe sau lipsite de elemente care să transmită ceva ce ar putea să ne trimită la reflecție.

Pe mine m-a ajutat un prieten, la un moment dat, cu o recomandare, care m-a pus serios pe gânduri. Un serial tv cu 13 episoade – documentar, a câte 40 de minute fiecare( destul de digerabile ca și durată) despre ceea ce este mai sus de noi, despre spațiul și timpul căruia îi aparținem: Universul. Seria se numește ” Cosmos: Odisee în timp și spațiu” și are ca și gazdă un tip care m-a fascinat ca și atitudine și stil de a transmite.

Gazda contează

Tipul se numește Neil deGrasse Tyson și te cuprinde împreună cu el într-o lume fascinantă, fantastică și reală în același timp. Este astrofizician și s-a inspirat din serialul ”Cosmos: Călătorie în Univers” a lui Carl Sagan, care a fost urmărit în 60 de țări de peste 400 de milioane de oameni. Nu a existat niciun episod care să nu mă pună pe gânduri asupra condiției mele, ca om, pe acest pământ. Să-mi pun deseori întrebarea: ”Care este menirea mea?”. Mi-a răspuns la foarte multe întrebări și m-a determinat să reiau multe dintre episoade de două sau trei ori, pentru că volumul de informație oferit era uriaș pentru timpul în care erau redate aspectele.

Este documentarul ideal de văzut pentru că are ceva special și te relaxează: atunci când vorbește despre lucruri din trecut, le și arată prin niște animații extrem de bine realizate, ceea ce te face să te transpui în lumea prezentată și să te raportezi corect la lucrurile pe care le afli.

Eu zic să începi chiar din seara asta să te uiți la aceste episoade captivante. Este un serial pe care trebuie să îl vadă fiecare om care trăiește pe acest pământ, pentru că el chiar se referă la fiecare om.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Ce filme și seriale adaptate după cărți vor apărea în 2021

Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțille și filmele adaptate... unde părerile...
error: Content is protected !!