Acasă Carti Carti dezvoltare personala Cultiv pătrunjel ca să mă uit la el

Cultiv pătrunjel ca să mă uit la el

0
Cultiv pătrunjel ca să mă uit la el

Azi o să îți povestesc despre plăcerea pe care mi-am oferit-o singură atunci când am decis să ajut la dezvoltarea unei vieți, de la embrion până la maturitate. Eu am ales plantele. Și nu orice plante de apartament, ci plante care, în mod normal, nu cresc pe balcon.

Pentru că îmi place să gătesc, am ales să ”cultiv” plăntuțe aromatice, condimente, dar nu cred că o să mă îndur să le mănânc pentru că le-am văzut crescând, le-am văzut evoluând din etapă în etapă.

Cred că, psihic îți face foarte bine să te ocupi cu așa ceva. Nu am foarte multe ghivece, pentru că nu am loc, și nu în cantitate stă plăcerea, ci în calitate. Am foarte puține, chiar, însă contează că mă ajută să mă destind, mă fac să zâmbesc atunci când văd că pe zi ce trece ele cresc și evoluează.

Am ales oregano, cimbru, busuioc, pătrunjel, mărar și o specie de ardei iute, foarte iute, care crește pitic și face niște fructe extrem de frumos colorate.

Ardeiul îl folosesc în mâncare, pentru că trebuie recoltat atunci când se coace, spre deosebire de celelalte plante, la care se folosesc frunzele. Îl folosesc în loc de piper sau chili pentru că este extrem de iute, astfel că se poate face să fie picantă, cu doar o jumătate de ardei, o întreagă oală cu mâncare.

Plantele au nevoie de iubire

Orice plantă pe care o crești cu dragoste și căreia îi dedici, măcar puțin, din timpul tău se va dezvolta mult mai frumos decât dacă atenția către ea lipsește. Acest lucru a fost demonstrat.

Te sfătuiesc, în cazul în care îți place să gătești, să plantezi semințe de plante aromatice, să le crești, în loc să le iei uscate, la plic, din supermarket. Și chiar dacă nu obișnuiești să-ți petreci timpul în bucătărie, tot te ajută, într-un fel, să ai astfel de ghivece verzi pe balconul apartamentului tău. Mâncarea va căpăta o savoare mult diferită dacă plantele sunt proaspete, și pentru încă un plus de gust: gătește cu drag. Puțină pasiune, în orice faci, nu strică deloc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!