Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Cover story: Unde fugi, iubire?

Cover story: Unde fugi, iubire?

4
Cover story: Unde fugi, iubire?

Mereu m-am întrebat asta: unde pleacă iubirea? Pentru că atât în propria viață, cât și în jurul meu observ același lucru: o relație începe frumos, ambii parteneri doresc mult, tot mai mult, poate unul dintre ei este ceva mai supus, celălalt mai mândru, însă, cu timpul, iubirea unuia devine tot mai pătimașă, iar a celuilalt se stinge puțin câte puțin, cei doi îndepărtându-se și simțind nevoia de a merge implacabil în diferite direcții. Unul devine imposibil de gelos, dar el se vede doar nemulțumit. Celălalt se simte subjugat, când de fapt este doar o dorință de neînțeles, iar șurubul este astfel strâns până la refuz. Speranța, pe de-o parte, disperarea, pe cealaltă, ajung să-i chinuie pe cei doi. Și uite așa, acolo unde se sfârșește iubirea, cum spunea Tolstoi, începe ura.

Cum ajung o femeie și un bărbat să se sature unul de celălalt? Cum ajung să nu se mai suporte? Cum ajung ei în asemenea hal încât să se rupă tot ce i-a unit la începuturile relației? Mai ales, cum se pot uita acele începuturi care le făceau inimile să tresalte de fericire? Fericirea aceea scurtă, ce ține câteva clipe, au trăit-o împreună. Unde dispar toate acestea? De ce atâta chin, atâta durere, de ce atâtea “de ce-uri” fără răspuns?

Știu doar atât: atunci când frumusețea aceea se transformă în ceva execrabil, te îndepărtezi. Odată ruptă legătura dintre două suflete, nu va mai fi nimic la fel. Dragostea este perfidă. Pentru că, deh, les petites misères de la vie humaine nu pot fi evitate.

Articolul precedent Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac
Articolul următor TEST: Ești AS pe cultură generală?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

4 COMENTARII

  1. Nu sunt o habotnica dar cred ca iubirea exista atâta vreme cât în noi există și Dumnezeu. Cand l am uitat pe Dumnezeu, într-adevar iubirea pleacă în tarile calde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!