AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuCover story: Unde fugi, iubire?

Cover story: Unde fugi, iubire?

Published on

spot_img

Mereu m-am întrebat asta: unde pleacă iubirea? Pentru că atât în propria viață, cât și în jurul meu observ același lucru: o relație începe frumos, ambii parteneri doresc mult, tot mai mult, poate unul dintre ei este ceva mai supus, celălalt mai mândru, însă, cu timpul, iubirea unuia devine tot mai pătimașă, iar a celuilalt se stinge puțin câte puțin, cei doi îndepărtându-se și simțind nevoia de a merge implacabil în diferite direcții. Unul devine imposibil de gelos, dar el se vede doar nemulțumit. Celălalt se simte subjugat, când de fapt este doar o dorință de neînțeles, iar șurubul este astfel strâns până la refuz. Speranța, pe de-o parte, disperarea, pe cealaltă, ajung să-i chinuie pe cei doi. Și uite așa, acolo unde se sfârșește iubirea, cum spunea Tolstoi, începe ura.

Cum ajung o femeie și un bărbat să se sature unul de celălalt? Cum ajung să nu se mai suporte? Cum ajung ei în asemenea hal încât să se rupă tot ce i-a unit la începuturile relației? Mai ales, cum se pot uita acele începuturi care le făceau inimile să tresalte de fericire? Fericirea aceea scurtă, ce ține câteva clipe, au trăit-o împreună. Unde dispar toate acestea? De ce atâta chin, atâta durere, de ce atâtea “de ce-uri” fără răspuns?

Știu doar atât: atunci când frumusețea aceea se transformă în ceva execrabil, te îndepărtezi. Odată ruptă legătura dintre două suflete, nu va mai fi nimic la fel. Dragostea este perfidă. Pentru că, deh, les petites misères de la vie humaine nu pot fi evitate.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!