Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin crud, nici atât. Așa că primăvara, când este sezonul lui, încerc tot felul de rețete, combin tot felul de ingrediente, doar-doar mi-o plăcea. Pentru astăzi am decis să trag la tigaie spanac, usturoi și ciuperci. Plus câteva roșioare, nu neapărat pentru gust, cât mai ales pentru aspect. Pentru că, știți, o mâncare arătoasă este mult mai gustoasă.

Este una dintre reţetele cu spanac pe care obişnuiesc să o gătesc pentru că este rapidă şi gustoasă. Spanacul conține foarte mult fier (100 de grame de spanac asigură 25% din necesarul zilnic de fier) și este foarte bogat în vitamine. Să-mi spuneți dacă v-a plăcut. Data viitoare, am să vă aduc o rețetă cu urzici :).

Ingrediente

500 de grame de spanac

o ceapă

trei căței de usturoi

cinci roșii cherry

200 grame de ciuperci

Mod de preparare

Se călește ceapa, se adaugă ciupercile tăiate felii nu foarte subțiri și se lasă pe foc. Când sunt aproape gata, se adaugă roșiile cherry tăiate, puțin cimbru, iar apoi spanacul. Lăsăm pe foc până se înmoaie și acesta, adăugăm puțin piper măcinat și, după ce oprim tigaia, două frunze de busuioc proaspăt.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ