AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuCover story: Tuberoze şi Gabrielle Chanel - povestea unui parfum unic

Cover story: Tuberoze şi Gabrielle Chanel – povestea unui parfum unic

Published on

spot_img

Unul dintre cele mai bune parfumuri la ora actuală: Gabrielle Chanel. Dacă îți plac tuberozele :).

„Am ales cine vreau să fiu şi asta sunt”

Când am cumpărat prima dată acest parfum şi mi-am dat puţin cu el la încheietura mâinii, am fost oarecum sceptică. Mă gândeam că prea puțin am să-l folosesc. Deși sunt o fidelă a Coco Chanel și a tot ce a creat ea, mi se părea că acest parfum nu mă reprezintă întru totul. Însă a trebuit să-l pulverizez pe gât şi încă o dată în locurile magice, în spatele urechilor şi genunchilor, pe decolteu şi pe interiorul coatelor, pentru a mă îndrăgosti definitiv şi irevocabil. După duş, încă miroseam a Gabrie-elle, acea „femeie din afara tiparelor”, misterioasă pentru apropiaţi, ce a încercat cu înverşunare să şteargă orice urmă a trecutului şi a originilor sale, dorindu-şi de fiecare dată mai mult decât i-a oferit viaţa (Am să scriu, sper cât de curând, despre povestea de viaţă a acestei femei care m-a fascinat întotdeauna).

Am ales să scriu despre el acum, la câteva luni după ce l-am achiziţionat. Ştiţi că nu fac recomandări decât dacă eu sunt mulţumită de un anumit produs. Cum mai am puţin şi îl termin, am zis să vă aduc la cunoştinţă despre acest sublim parfum. Nu mă aşteptam să fie atât de cunoscut. Sunt femei care îmi spun: „Cu ce te-ai dat? Miroase superb!”, cât şi femei care întreabă: „Te-ai dat cu Gabrielle?”. Zâmbesc discret şi spun un „da” modest, bucurându-mă în sinea mea, deşi am preferat întotdeauna să am un parfum de care să nu ştie multă lume :).

Sunt o iubitoare de flori, dar nu mi-au plăcut niciodată parfumurile florale. Cu toate acestea, „Gabrielle Chanel” este atât de suav şi de fin, încât orice femeie care îl foloseşte miroase… a femeie. Pentru că acest parfum nu miroase bine. El miroase „a tine” :). La fel ca şi cu o piesă vestimentară, Chanel a dorit ca parfumul să fie ceva aparte, ceva care să lase murmure în jur. Primul „Chanel” folosit de mine a fost „Coco Mademoiselle”, pe care îl dădeam seara, de regulă când ieşeam în oraş, pentru că este puternic şi păstrează mirosul trei zile. Iar apoi a urmat „No.5”. Din combinaţia celor două, adică din dulceaţa fructată a primului şi din scânteia de citrice a celui de-al doilea, a rezultat „Gabrielle Chanel”. Mai exact: vârf – mandarină, grapefruit, coacăze negre; mijloc – tuberoză (my favourite), ylang-ylang, iasomie, floare de portocal; bază – santal şi mosc. Acesta nu este un parfum care să strige: „Hei, m-am dat cu Chanel, admiraţi-mă!”. Nici pe departe. Coco Chanel a fost adepta simplităţii şi a naturaleţii. Şi, pe cât de simplu, pe atât de sofisticat. Iar detaliile fine fac întotdeauna diferenţa. Pe scurt, „Gabrielle Chanel” inspiră: feminitate, eleganţă, discreţie, curaj, încredere, pasiune.

Mademoiselle, Coco şi Gabrielle

Pe certificatul ei de naştere stă scris un singur nume: Gabrielle. Însă, aşa cum spuneam la începutul acestui articol, tânăra Chanel a fugit întotdeauna de trecutul său. Înainte ca ea să devină „Coco”, porecla pe care a urât-o cu desăvârşire, mult-îndrăgita „Mademoiselle” a fost rebelă, încăpăţânată, pasională şi, în acelaşi timp, feminină. Parfumul lansat de Casa Chanel în 2017 vrea să readucă ceea ce aceasta a devenit de-a lungul anilor: Gabrielle, femeia puternică, cu o personalitate independentă şi ambiţioasă, cea care a încălcat regulile jocului şi care nu şi-a găsit satisfacţia decât în a se lăsa plagiată.

Khristen Stewart, imaginea „Gabrielle Chanel”

Nu îmi place în mod deosebit. Nici ca actriţă, nici ca femeie. Nu mi-a inspirat niciodată acel „je ne sais quoi”, însă, deşi nu pot explica, îmi lasă impresia că Stewart este persoana potrivită pentru imaginea acestui parfum.

“Poţi arăta superb la 30 de ani, şarmantă la 40 de ani şi irezistibilă pentru tot restul vieţii”

#GabrielleChanel#INSTAGRAM

Cât costă parfumul Gabrielle Chanel

În magazin, prețul parfumului menționat este în jur de 550-600 de lei. Eu am dat pe el 350 de lei și îl iau de la o fostă colegă, Ramona. Cu alte cuvinte, cine nu are o Ramona să apeleze la mine :)))).

Ultimele Articole

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

More like this

Tabăra de Lectură pentru adulți de la Castelul Sturdza (Miclăușeni, Iași)

Toate taberele iCarte, iParte sunt frumoase, dar cea de la Castelul Sturdza din satul...

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!