Acasă Carti Carti fantasy Cum a ajuns Harry Potter în inimile copiilor din întreaga lume

Cum a ajuns Harry Potter în inimile copiilor din întreaga lume

0
Cum a ajuns Harry Potter în inimile copiilor din întreaga lume
Cum a ajuns Harry Potter în inimile copiilor din întreaga lume

Cu toții îl știm pe Harry Potter. De la bunici, părinți, până la generația actuală, toți au văzut măcar unul dintre filmele difuzate la televizor, măcar o dată. Harry reprezintă copilăria unora dintre noi, împreună cu Hermoine și Ron.

De asemenea, aparținând genului fantastic, a fost una dintre cele mai vândute volume din întreaga lume (”Harry Potter și piatra filosofală” intrând in istorie prin numărul mare de exemplare vândute). Și totuși, de ce a avut un asemenea succes?

Cum a ajuns Harry Potter în inimile copiilor

Primul volum a fost publicat în 1997, urmat de încă 7 volume, care au avut succes instant, Harry devenind un nume atât de cunoscut, încât probabil este mult mai căutat pe internet decât prințul Harry.

Însă pentru copii, Harry Potter a fost o reprezentare vizuală a tuturor fanteziilor în care și-au consumat imaginația și energia. De exemplu, magia, cu toate vrăjile pentru diverse acțiuni, este tot ce-și dorește un copil, iar văzundu-i pe Harry și prietenii săi trecând prin diverse întâmplări cauzate de magie creează dependență pentru cei mici.

Apoi mătura zburătoare. Fiecare copil a luat mătura din bucătărie și a făcut ture prin casă (sau grădină) în timp ce-și imagina că zboară. Harry a reușit să aducă micile bucurii la viață.

Seria Harry Potter a fost scoasa in 7 volume
Seria Harry Potter a fost scoasa in 7 volume

Dar nu în ultimul rând, Harry i-a învățat pe cei mici nenumărate lecții. Despre curaj și istețime, despre importanța prieteniei, despre curiozitate, nevoia de a afla, căci personajul nostru a intrat în multe probleme din cauza curiozității specifice vârstei, însă acestea au condus la alte aventuri și peripeții

Însă ce i-a făcut cu adevărat pe copii să se îndrăgostească de Harry Potter a fost tot o lecție învățată în urma aventurilor sale, și anume: nu știi niciodată ce puteri interioare deții, de ceea ce ești capabil, până nu încerci. Surprins în diverse situații, Harry și-a găsit curajul acolo unde speranța se sfărșise, acolo unde nu mai era vreo cale spre lumină. Este un îndemn de reținut mai ales pentru tineri; tot ce contează este dorința de a încerca, de a nu te da bătut, căci întotdeauna este o scăpare din calea problemelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!