Acasă Educatie Descopera Cum arată masa de Crăciun

Cum arată masa de Crăciun

0
Cum arată masa de Crăciun
sursa foto: az616578.vo.msecnd.net

Erai musai ca eu, o mare gurmandă, să dedic un articol mâncării specifice de sărbători și mesei de Crăciun. Pot spune că sunt o persoană căreia îi place mâncarea tradițională, dar care nu refuză ceva nou la masa de sărbătoare. Am să vă pornesc ploaia din gură prin acest articol, cel puțin celor la fel de pofticioși ca și mine.

Aperitivul

Eh, la aperitivele acestea specifice Crăciunului sunt cam codașă fiindcă nu-mi place deloc caltaboșul ori piftia sau toba și nici cârnații de casă. În schimb ador salata boeuf, plină de murături și mazăre și, desigur, fără carne în ea, fiindcă o servesc cu friptură. Desigur că toate acestea sunt super sățioase și, desigur, bogate în calorii, dar eu nu am să mă abțin și am să mănânc din toate câte ceva, chiar puțin, dar am să încerc din toate.

Sarmalele

Dom’le, cred că sarmalele nu ar trebui să lipsească de Crăciun de pe masă, iar mie îmi plac acelea micuțe care se topesc în gură. În general nu prea pot înghiți sarmale gătite de altcineva în afara de mine sau mama, dar am noroc că mamei îi place tare mult să gătească. Cele mai bune sarmale sunt făcute din carne de porc amestecată cu carne de vită. Pasărea nu prea are ce căuta aici.

Friptura

Eh, dar când vine vorba despre friptură, aici se schimbă treaba. Nu mănânc fripturi de porc nici să mă bați, așa că prefer oaia sau curcanul, dar, dacă nu sunt, mă mulțumesc și cu pui sau pește. Cică ar aduce ghinion să mănânci pește de Crăciun sau să mănânci pui în noaptea dintre ani. Trăiască oaia! Anul trecut am cumpărat doi curcani vii din târg și i-am transformat în friptură gustoasă la cuptor, împănată cu mult usturoi și scăldată în vin alb. Mm, o minune! Anul acesta o să cumpărăm o oaie pentru friptură și plănuiesc să o pregătesc la fel, la cuptor, împănată cu ace de rozmarin și căței de usturoi.

Desertul

Dragilor, aici eu sunt cam conservatoare. Putem mânca tot felul de prăjituri și în timpul anului, dar numai la Crăciun puteam face cozonacul acela care să miroase splendid în tot apartamentul nostru câteva zile. Eu frământ cozonaci împreună cu mama de fiecare dată pentru Crăciun și Paște și chiar au alt farmec aceia făcuți de tine. Desigur, cozonacul nu-l mănânc după ce am mâncat din toate bunătățile enumerate mai sus, ci mai târziu, într-o pauză, ca să nu fac indigestie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!