Acasă Descopera Cultura generala Știați că…? Mai interesant ca niciodată!

Știați că…? Mai interesant ca niciodată!

2
Știați că…? Mai interesant ca niciodată!
sursa foto: images8.alphacoders.com

Este una dintre rubricile care mie îmi place tare mult. Văd asta ca pe un mod bun de a afla lucruri noi, curioase și inedite despre lumea ce ne înconjoară. Haideți să începem seria cu cele mai interesante informații :).

Voi știați că…
  1. Prima este o curiozitate pe care eu o știu de mult timp și este legată de istorie. Știați că tatăl ultimului rege al României, Carol al II-lea, a suferit de priapism, o boală ce consta într-o stare permanentă de erecție a penisului?
  2. Meduza Turritopsis Nutricula este singurul organism nemuritor de pe Pământ? Oare cum o fi dacă ele se tot înmulțesc și nu mor? Ciudat, nu-i așa?
  3. Există planete (mai îndepărtate, ce-i drept), pe care plouă cu diamante? Fetelor, haideți să construim o rachetă și să le luăm pe toate! Visez și eu! 😅
  4. Probabilitatea ca în apa pe care o bem să existe încă o moleculă de apă care a fost băută cândva de un dinozaur este de aproape 100%? Brr, cam weird!
  5. La origine, Feng Shui-ul era arta de a alege un loc potrivit pentru înmormântare? Înfricoșător!
  6. Caracatițele au câte trei inimi? O caracatiță are o inimă principală numită inima sistemică și două mai mici, care sunt situate în apropierea branhiilor sale. Aceste două inimi mai mici funcționează mai mult ca partea dreapta a inimii umane. Ele pompează sângele neoxigenat branhiilor, unde schimbă dioxid de carbon cu oxigen, iar apoi pompează acest sânge reîmprospătat la inima sistemică?
  7. Inima balenei albastre este atât de mare încât oamenii pot înota prin arterele sale, totuși, gâtul balenei nu este mai mare decât un cârnăcior?
  8. Fiecărei persoane din lume îi sunt repartizate 1,6 milioane de furnici, iar greutatea totală a tuturor furnicilor din lume este egală cu greutatea tuturor oamenilor de pe planetă? Asta e chiar funny.
  9. Pisicile de mare au 27.000 de papile gustative, de patru ori mai multe decât ființele umane?
  10. Mierea nu expiră niciodată?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!