AcasăLifestyleCum m-am lăsat de fumat

Cum m-am lăsat de fumat

Published on

spot_img

A venit momentul să îți vorbesc despre decizia mea de a mă lăsa de fumat. O să povestesc din perspectiva unei foste fumătoare înrăite care nu a avut niciodată, în patru ani, intenția de a se lăsa. Ajunsesem să fumez și doua pachete pe zi din plăcere. Eram una dintre acele persoane care nu voia sub nicio formă să renunțe la fumat pentru ca îi plăcea foarte mult să o facă. Multă vreme mi-am căutat scuze și motive pentru care îmi plăcea atât de mult să fumez. De pildă, atunci când eram întrebată de ce fumez, răspundeam cu ușurință motivând că se știe foarte bine că țigările te duc încetul cu încetul către moarte și, fumând, mă simt mai aproape de moarte, deci simt că trăiesc.

Pe de altă parte, îmi plăcea efectiv gestul de a fuma, îmi plăcea să mă văd cu țigara în mână, mă calma, mă facea, poate, să mă simt mai puternică. Recunosc, eram extrem de slabă, și nu fizic. Un om puternic este un om cu coloană vertebrală, care își acceptă condiția, și-o asumă și încercă din răsputeri să nu fie scavul unui viciu.

Găsește-ți motivația!

Am avut nevoie de o motivație puternică. Totul vine din creier, dependența fizică este prea mică pentru a avea ceva de spus atunci când ai o motivație bună. Motivația mea a fost persoana de lângă mine, un tip nefumător care m-a ajutat să îmi înțeleg frustrările, pentru că doar ele erau cele care mă făceau să mă las luată târâș de pachetul de țigări. M-a făcut să înțeleg că frumusețea fizică, oricum efemeră, va dispărea mult mai rapid dacă voi continua să mă îmbib în fum de țigară.

Și nu în ultimul rând, cel mai puternic argument pentru un viitor medic ce sunt: ”păstrează-ți sănătatea pentru a te bucura cât mai mult de iubire și multe alte lucruri minunate de care ai parte în viață”. Persoanele din jurul tău te pot influența atât de puternic, fie într-un sens, fie în altul.

Tu ești liberă să alegi calea care îți oferă cele mai mari satisfacții. Eu sunt foarte mândră de mine. Psihic, mă simt mult mai confortabil cu mine, mă simt mai frumoasă și mult mai independentă, parcă mă simt și mult mai iubită. Frumustețea vine din interior, din tine! Este momentul să îți pese mai mult de tine și de cei din jurul tău.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!