AcasăFrumuseteCosmeticaCum să îți îngrijești pielea la menopauză

Cum să îți îngrijești pielea la menopauză

Published on

spot_img

Nu ai niciun motiv să te temi de menopauză. Este o etapă naturală prin care trece fiecare femeie. După 40 de ani, corpul începe să sufere anumite modificări. Cel mai important dintre acestea estse faptul că ovarele vor înceta să producă hormoni reproducători și nu vei mai avea menstruație. În plus, te confrunți cu mai multe schimbări de dispoziție și chiar și pielea va vea de suferit. Multe femei se tem de menopauză, deoarece cred că frumusețea lor va dispărea. 

De fapt, este exact opusul. Pe lângă hidratarea interioară și exterioară, curățarea pielii este fundamentală pentru menținerea tegumentului departe de daunele radicalilor liberi în timpul menopauzei. Există o multitudine de obiceiuri care te ajută să restabilești elasticitatea și fermitatea pielii.

  1. Detoxifică pielea

Una dintre cele mai eficiente metode de îngrijire a pielii în timpul menopauzei este menținerea acesteia fără toxine. Trebuie să lași porii să respire. De la praf la transpirație, toate acestea pot afecta pielea în adâncime. Poți previ daunele produse de radicalii liberi prin spălarea tegumentului zilnic. În plus, trebuie să exfoliezi pielea o dată pe săptămână. Acest proces este esențial pentru eliminarea celulelor moarte ale pielii și, în același timp, vei stimula reînnoirea celulară.

  1. Protejează pielea de soare

Deși este bine să iei vitamina D de care ai nevoie de la soare, ar trebui să folosești întotdeauan protecție solară. Astfel, pielea ta poate absorbi ceea ce are nevoie fără riscul de a suferi de diferite afecțiuni dermatologice. Pe lângă protecția care trebuie să aibă cel puțin 35 SPF, trebuie să bei foarte multă apă, să te hidratezi constant.

  1. Oferă-i pielii grăsimi sănătoase pentru a-și menține strălucirea naturală

În mod normal, pe măsură ce îmbătrânim, pielea nu mai produce elastină și colagen în cantități mari. De asemenea, nivelul de estrogen scade în timpul menopauzei, lucru care afectează pielea.
Această cantitate mai mică de estrogen poate face pielea să arate: uscată, subțire, încrețită. Din fericire, consumul de alimente care oferă hidratare și grăsimi naturale sănătoase, cum sunt avocadoul sau somonul, poate ajuta la îngrijirea pielii în timpul menopauzei.

  1. Mănâncă alimente bogate în colagen pentru a îngriji pielea în timpul menopauzei

În timpul menopauzei, pielea nu mai produce la fel de mult colagen, iar acest lucru se va vedea pe tegument odată cu trecerea timpului. Când se întâmplă acest proces, poți începe să aplici colagen direct pe piele. Folosește capsule uleioase de colagen și aplică conținutul prin mișcări circulare, blânde. O altă alternativă este să consumi alimente care conțin în mod natural această substanță nutritivă. Câteva dintre ele sunt: roșiile, morcovul, spanacul, castravetele, ardeiul, usturoiul, zmeura, peștele (somon, ton), ouă, soia, ceai alb.

Cel mai important: hidratează-te foarte bine. Pe lângă apa băută, folosește creme cu efect hidratant.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabăra de Lectură pentru adulți de la Castelul Sturdza (Miclăușeni, Iași)

Toate taberele iCarte, iParte sunt frumoase, dar cea de la Castelul Sturdza din satul...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Topul meu. Parfumuri pe care nu pot să le uit

Cum spuneam și într-un articol precedent, parfumul este un accesoriu care nu ar trebui...
error: Content is protected !!