Acasă Educatie Descopera Beneficiile cafelei

Beneficiile cafelei

0
Beneficiile cafelei
sursa foto: siesta-coffee.com

Că ești fumătoare sau nu, că ești mămică, studentă, elevă, sau doar începi serviciul dimineața devreme negreșit te trezești cu gândul la cafea. Însă sunt multe lucruri pe care nu le știi despre cea mai aromată băutură energizantă.

Nu sunt o băutoare de cafea, însă recunosc că uneori îmi place să beau pentru că îi ador aroma. Eu o prefer fără zahăr și, să știi, că nu este deloc amară. Se spune chiar că așa poți testa calitatea unei cafele: cu cât este mai amară atunci când este neîndulcită, cu atât este mai slab calitativă.

Cantitatea contează

Deși băutoarele de cafea susțin că nu sunt dependente, cafeaua chiar dă dependență. La fel ca și zahărul, aceste produse stimulează producerea unor substanțe la nivelul creierului, aceleași ca acele secretate când sunt consumate consacrate produse care dau dependență. Este cunoscut că foarte multe dintre noi consumă mult mai mult decât o cafea pe zi, ceea ce nu este deloc pe placul organismului și creierului nostru, întrucât cofeina este un stimulator al sinapselor la nivelul sistemului nervos central, ceea ce produce o stare de agitație.

Cafeaua ajută la slăbit

Chiar este o bătură diuretică, ce ajută atât la eliminarea apei din organism, dar accelerează și mișcările peristaltice de la nivelul tubului digestiv, în acest fel ajutându-ne să scăpăm de kilogramele nedorite într-un mod sănătos. Acesta este încă un motiv pentru care ea nu trebuie consumată în exces.

Aromă unică

Cu un miros unic și o aromă deosebită cafeaua face parte din băuturile celebre în lume pentru ”calibrarea” mirosurilor atunci când vrei să testezi mai multe parfumuri și după un anumit număr de mirosuri nu le mai distingi. E destul de dificil totuși să pleci cu ceașca de cafea la parfumerie.

Este, desigur, și cel mai des întâlnit pretext pentru întâlniri, dar și cel mai bun pretext pentru a lua o mică pauză de la grabă, deoarece cafeaua, dragile mele, nu se bea în grabă. În tot stresul cotidian, în alergătura dintre acasă, serviciu, cumpărături, oferiți-vă puțin timp măcar să vă savurați cafeaua în orice moment al zilei o preferați. Iubiți-vă pentru că sunteți frumoase!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!