Acasă Carti Carti dezvoltare personala Cum să treci peste dezamăgiri

Cum să treci peste dezamăgiri

0
Cum să treci peste dezamăgiri

Dezamăgirea poate fi teribilă. Este adevărat că te doare că ai fost dezamăgită și trădată de o persoană în care aveai încredere, dar toți trecem prin astfel de momente. Cu toate acestea, este important să înveți să-i faci față dezamăgirii într-un mod care te ajută să te maturizezi.

Dezamăgirea poate avea așteptări nerezonabile

Presupunem că lumea din jurul nostru ar trebui să acționeze așa cum credem noi că trebuie. Uneori, putem crede că dacă cineva a promis ceva, acea persoană trebuie să își țină cuvântul. Totuși, odată ce lucrurile nu merg așa cum te aștepți, nu poți evita să nu te simți tristă și dezamăgită. Așteptările nerealiste îți pot umple viața cu o serie de momente nefericite. Presupunând că lucrurile se vor întoarce exact așa cum ți s-au promis, doar hrănești suferința.

Este imposibil ca ceilalți să acționeze exact așa cum vrei tu. La urma urmei, suntem cu toții oameni diferiți! Nu există asigurări. Viața este plină de răsturnări de situație și probleme, care ne pot surprinde în orice moment.

Promițându-ți că lucrurile se vor întâmpla exact așa cum îți dorești, continui să suferi. Prin urmare, dezamăgirea servește ca un act pentru a nu mai aștepta atât de mult de la alții. Nu îți face iluzii false și pur și simplu acceptă ceea ce ți se întâmplă.

Dai prea mult din tine?

Faptul că dezamăgirea este prezentă în viața ta îți spune să nu mai gândești atât de mult de la ceilalți și să începi să te concentrezi pe tine însuți. Nu mai căuta aprobarea externă. Nu mai hrăni stima de sine scăzută. Este timpul să te pui pe tine pe primul loc și să vezi fericirea din jurul tău. Pentru că există un lucru care îți provoacă multă durere și suferință, tinzi să crezi că alții dețin cheia fericirii. Dar nu este așa. Cei din jur știu cum să treacă peste toate problemele cu care se confruntă.

Viața este plină de lecții

Când te doare atât de mult, nu ai de ales. Trebuie să te vindeci de ceea ce îți face rău. Așa te ajută dezamăgirea, suferința și durerea emoțională – să înveți când ești rănită. Atunci realizezi că există probleme care trebuie rezolvate, că oamenii din jurul tău nu trebuie să se schimbe. Tu trebuie s-o faci.

Viața este plină de nenumărate lecții. Uneori, lași vinovăția să câștige și, uneori, ajungi să joci rolul de victimă. Cu toate acestea, niciuna din aceste lucruri nu îți va rezolva problemele. Problemele tale se vor rezolva doar când vei începe să te comporți mai bine cu tine, vei începe să ai mai multă încredere în tine, nu vei mai fi dezamăgită de cele mai neînsemnate lucruri.

Deși poate fi dificil, va veni un moment în care te vei sătura de tot. Vei realiza că anumite lucruri nu trebuie să te influențeze negativ. Numai după ce te vei împiedica din nou și din nou de același obstacol, vei învăța să-l depășești în cele din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!