Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Cum se poartă cu mama lui, se va purta şi cu femeia ce-i va fi alături

Cum se poartă cu mama lui, se va purta şi cu femeia ce-i va fi alături

0
Cum se poartă cu mama lui, se va purta şi cu femeia ce-i va fi alături

De aceea este foarte important din ce familie provine un bărbat, ce educaţie are, cum se comportă cu cea care i-a dat viaţă. Un om care-şi respectă mama, o va respecta şi pe femeia pe care o va avea lângă el. Nu zic să fie un mămos, prea strâns legat emoţional de mama lui. Dacă te va compara cu mama lui vei avea o mare problemă cu el. Sau dacă vei vedea că îl sună şi că îi scrie prea des sau că-i cere prea mult părerea, de asemenea ar trebui să te temi. „Băiatul mamei” îşi va întemeia cu greu o familie cu tine, iar sfaturile mămicii vor fi mereu pe primul loc.

Este important să poţi crea o legătură cu cea care îţi va fi o posibilă soacră. Dacă l-a crescut singură, cu atât mai dificil a fost, pentru că un băieţel are nevoie de tată pentru a deveni mai târziu bărbat. Iar o mamă singură nu poate reprezenta şi un model masculin. În funcţie de familia lui, poţi descoperi multe despre el. Dacă îl vezi ţipând la mama lui, autoritar, nervos, părând că nu-i suportă prezenţa, ar trebuie să-ţi pui semne de întrebare. S-ar putea ca, după ce se duce îndrăgosteala de la început, să se comporte la fel şi cu tine.

Zic să fie pur şi simplu respectuos, civilizat, să nu aibă un comportament grosolan sau ridicol. Respectând-o pe mama lui, se respectă pe sine. Respectându-se pe sine, te va respecta pe tine.

Sigur, dacă ai răbdare, poţi să-l ajuţi şi să „lucrezi” la şlefuirea caracterului său. Mă îndoiesc, însă, că acesta se poate schimba într-atât încât să fie aşa cum îţi doreşti. Dacă el singur nu pricepe că nu e frumos să comande primul la masă atunci când sunteţi la un restaurant sau că nu ştie să folosească „te rog” atunci când cere ceva… nu te încăpăţâna să mergi contra vântului, căci va fi o pierdere de timp. Sau na, dacă eşti genul căreia îi place să se dea cu capul de toţi pereţii, poţi să stai să-l educi…; vei şti să nu o mai faci la următorul care va apărea după el :).

 

Articolul precedent Desertul de weekend: Clătite fragede şi pufoase
Articolul următor Citatul zilei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!