Acasă Descopera Cultura generala „Dansul” celor 100 de fântâni din Tivoli

„Dansul” celor 100 de fântâni din Tivoli

0
„Dansul” celor 100 de fântâni din Tivoli

 

Apă de jucat cu ea și apă de băut. Sunt suficiente pentru mine într-o zi de vară. În Italia nu prea există fântână care să nu aibă apă potabilă, așa că, din punctul ăsta de vedere, se poate bea fără grijă. Despre minunata Villa d’Este cu superba ei grădină auzisem, dar abia acum am prins ocazia să ajung. M-am urcat cu mama în mașină (trăiască „nona” că a fost drăguță și ne-a împrumutat-o 😊) și am mers 30 și ceva de kilometri, până am ajuns în orășelul Tivoli.

Înainte de a intra în grădină, am trecut prin vilă. Știu că acesta nu este un site/blog istoric, dar nu pot să nu vă povestesc un pic despre Villa d’Este. Celebrul palat din Italia (unde cupluri de la Hollyood vin să-și facă nunțile) a aparținut Cardinalului Ippolito d’Este, care, având gust, stil și rafinament, a creat și a dus acest proiect la sfârșit. O mulțime de pictori, arhitecți și decoratori l-au vizitat și au făcut minuni în somptuasa reședință a acestuia.

Atât de multe fântâni, atâția copaci, atâtea cascade, piscine, grote, statui, flori, atâta verde…, atâta artă!

Intrarea costă 8 euro, dar își merită, cu siguranță, prețul, la ce minuni sunt aici și cât de bine este întreținută întreaga grădină. De asemenea, pot fi admirate și plantațiile imense de măslini și de viță de vie. Vă spun, e prea bine la banii ăștia :).

Dacă iubiți apa, soarele și natura, trebuie să ajungeți măcar o dată aici. Este spectacol, pur și simplu un adevărat spectacol ce se întâmplă aici. Un articol scris de mine poate că nu vă va convinge, pentru că nici nu am prea multe cuvinte. Aș putea să mă apuc să înșirui epitete și figuri de stil, dar ce rost are? Uneori, pozele exprimă și mai mult decât o fac cuvintele. Iar eu am pus doar câteva poze, nu sutele pe care le-am adunat :).

Articolul precedent Cum am trecut de la Blackberry la iPhone
Articolul următor Povestea primului meu fir de păr alb
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!