AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuDe ce caut dragostea în brațele unui bărbat mai... experimentat?

De ce caut dragostea în brațele unui bărbat mai… experimentat?

Published on

spot_img
tabara-masculinitatii-si-a-feminitatii-14398178325760-resize

De obicei, scriu din propriile experiențe, astfel că voi face la fel și de data asta. Prima relație pe care am avut-o cu un băiat s-a întâmplat pe la 16 ani și am continuat până la 22, amândoi fiind de aceeași vârstă. Consider că relația adevărată a început de pe la 18, pentru că în primii doi ani nu am făcut altceva decât să mergem cu bicicletele împreună la școală, să mâncăm înghețată în pauză ori să chiulim de la orele de sport, ținându-ne stângaci de mână.

Adevărat este că fetele se maturizează mai repede decât băieții! Spun asta pentru că am simțit în relația aia cum eu creșteam, începeam să am visuri și planuri de viitor, iar el rămânea la același nivel, fără a evolua în vreun fel. Desigur, la vremea aceea, am crezut că putem rămâne împreună și eram sigură de rezistența acelei relații, gândindu-mă că putem să creștem împreună, să ne autoeducăm, să ne formăm, să devenim responsabili și maturi… Plus că eram cel mai longeviv cuplu în fața prietenilor, lucru care mă încânta oarecum.

Nu zic, există multe cazuri în care ambii parteneri au aceeași vârstă, iar relația durează. Așa cum sunt și relații în care femeia este mai mare decât bărbatul, iar aici pot spune… nu știu, nu că dezaprob în totalitate, dar mi-e greu să cred că acel gen de relație poate avea un viitor. N-am nimic cu nimeni, evident, fiecare este liber să-și trăiască viața și iubirea așa cum consideră de cuviință.
Recunosc că am avut și relații cu parteneri mai mari ca mine. Tot din experiență spun că diferența de vârstă, în ceea ce mă privește, este de maximum zece ani (atâta vreme cât nu se observă!). Am învățat că atunci când bărbatul e mai mare, mă simt mai protejată, mai liniștită, mai sigură, mai respectată, de fiecare dată învăț lucruri noi… Însă, cum spuneam, diferența de vârstă nu trebuie să se vadă. În ultima relație, începusem să-l văd… bătrân, să-i văd fire de păr alb, iar eu înflorind pe zi ce trece, devenisem tot mai frumoasă și mai… arogantă. Bine, acum pot recunoaște că nu a fost dragoste adevărată, ci doar dorința de a a avea pe cineva lângă mine, care să mă accepte cu toate nebuniile pe care le am așa cum are orice om, de altfel. Aa, și-mi place să mă prostesc ca un copil, iar el să intre în jocul meu, însă cu maturitate! Sometimes :).
Consider că este o tâmpenie și o gândire limitată a celor care cred că femeile care vor un bărbat mai mare decât ele se datorează beneficiilor materiale. Desigur, am învățat că, în viață, nu totul se reduce la dragoste. Așa cum dragostea chiar ține cont, uneori, de vârstă și de bani. Mereu am zis că prefer să stau într-o căsuță cât de mică și să am necesarul minim pentru a duce un trai liniștit. Însă nu mai gândesc la fel. Problemele apar, fără să vrei, într-o relație în care neajunsurile financiare își pun amprenta. Mai ales când ești tânăr. Vrei să ieși, să explorezi, să mergi la munte, la mare, să te îmbraci bine… toate astea se fac cu bani, iar dacă nu-i ai… ei bine, apar discuții din partea ambilor parteneri. Mulți mă contrazic, spunând că dacă ai dragoste le faci pe toate. Eu zic că dacă ai sănătate… În fine, cred că trebuie să existe chimie, în primul rând, după care vezi caracterul omului, te îndrăgostești, ajungi să-l iubești, să-ți dorești copii alături de el, să visezi că îmbătrâniți împreună ș.a.m.d.

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....
error: Content is protected !!