AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuDe ce "Valentine's Day" mi se pare o porcărie

De ce „Valentine’s Day” mi se pare o porcărie

Published on

spot_img

6923667-lovely-girl-portrait-freckles-redhead-hair

Nu am postat articolul acesta ieri pentru că n-am vrut să le stric unora ziua, care pun mare preţ pe această sărbătoare. Se pare că ne-am americanizat cu totul de ceva ani încoace. Se sărbătoreşete Valentine’ Day mai ceva ca 1 decembrie.

Nu mă înţelegeţi greşit. Sărbătoresc şi eu, de exemplu, 8 Martie, pentru că este într-adevăr Ziua Internaţională a Femeii, acest lucru fiind hotărât undeva după Primul Război Mondial. 1 Mai, de asemenea, pentru că este Ziua Muncii. Nici de Dragobete nu mă petrec aşa cum se cuvine, deşi este o sărbătoare get beget a noastră. Ciudat, nu? Eu, care vorbesc atât despre dragoste şi o respect într-atât. Cred că, aşa cum am mai zis, îmi place să ies un pic din tipar, nu să fac ce face toată lumea.

Ieri am fost în Afi şi nu aveai, efectiv, pe unde să pui piciorul. Restaurantele, cafenelele, fast-food-urile, cinematograful, toate erau full. Vă daţi seama că la Mc şi Kfc era bătaie. Aveam şi eu poftă de nişte strips cu sos Glen…

Prea mult marketing. Este enervant, serios. Un kitch furat din Occident. Potrivit Wikipendia, pe 14 februarie este sărbătorit Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. Haideţi mă, ce naiba, aţi auzit vreunul de nenea ăsta?! Să nu uităm că suntem creştin ortodocşi, totuşi. Şi dacă tot vrem să comemorăm pe cineva, ne putem gândi la Dante Aligheri, care a încetat din viaţă pe 14 februarie şi a fost creatorul primei capodopere a literaturii moderne europene, „Divina Comedie”.

Tot procesul acesta dulceag prin care bărbaţii încearcă să iasă în evidenţă în faţa iubitei/soţiei este cerut parcă prin fiecare clip publicitar, panou stradal şi ce altă reclamă mai vedem pe la televizor sau auzim pe la posturile de radio.

Eu o simt ca pe o obligaţie. Gesturile de dragoste trebuie făcute în orice zi simţi nevoia să o faci, nu pentru că-ţi impune „gura lumii”. Suntem români. Suntem unici. Avem n sărbători şi tradiţii frumoase. Iar dragostea o poţi exprima în orice moment din viaţă, fără să-ţi amintească reclamele că iubita ta merită o floare, o cină, un parfum etc.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!