AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuDe ce "Valentine's Day" mi se pare o porcărie

De ce „Valentine’s Day” mi se pare o porcărie

Published on

spot_img

6923667-lovely-girl-portrait-freckles-redhead-hair

Nu am postat articolul acesta ieri pentru că n-am vrut să le stric unora ziua, care pun mare preţ pe această sărbătoare. Se pare că ne-am americanizat cu totul de ceva ani încoace. Se sărbătoreşete Valentine’ Day mai ceva ca 1 decembrie.

Nu mă înţelegeţi greşit. Sărbătoresc şi eu, de exemplu, 8 Martie, pentru că este într-adevăr Ziua Internaţională a Femeii, acest lucru fiind hotărât undeva după Primul Război Mondial. 1 Mai, de asemenea, pentru că este Ziua Muncii. Nici de Dragobete nu mă petrec aşa cum se cuvine, deşi este o sărbătoare get beget a noastră. Ciudat, nu? Eu, care vorbesc atât despre dragoste şi o respect într-atât. Cred că, aşa cum am mai zis, îmi place să ies un pic din tipar, nu să fac ce face toată lumea.

Ieri am fost în Afi şi nu aveai, efectiv, pe unde să pui piciorul. Restaurantele, cafenelele, fast-food-urile, cinematograful, toate erau full. Vă daţi seama că la Mc şi Kfc era bătaie. Aveam şi eu poftă de nişte strips cu sos Glen…

Prea mult marketing. Este enervant, serios. Un kitch furat din Occident. Potrivit Wikipendia, pe 14 februarie este sărbătorit Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. Haideţi mă, ce naiba, aţi auzit vreunul de nenea ăsta?! Să nu uităm că suntem creştin ortodocşi, totuşi. Şi dacă tot vrem să comemorăm pe cineva, ne putem gândi la Dante Aligheri, care a încetat din viaţă pe 14 februarie şi a fost creatorul primei capodopere a literaturii moderne europene, „Divina Comedie”.

Tot procesul acesta dulceag prin care bărbaţii încearcă să iasă în evidenţă în faţa iubitei/soţiei este cerut parcă prin fiecare clip publicitar, panou stradal şi ce altă reclamă mai vedem pe la televizor sau auzim pe la posturile de radio.

Eu o simt ca pe o obligaţie. Gesturile de dragoste trebuie făcute în orice zi simţi nevoia să o faci, nu pentru că-ţi impune „gura lumii”. Suntem români. Suntem unici. Avem n sărbători şi tradiţii frumoase. Iar dragostea o poţi exprima în orice moment din viaţă, fără să-ţi amintească reclamele că iubita ta merită o floare, o cină, un parfum etc.

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....
error: Content is protected !!