Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu De ce „Valentine’s Day” mi se pare o porcărie

De ce „Valentine’s Day” mi se pare o porcărie

3
De ce „Valentine’s Day” mi se pare o porcărie

6923667-lovely-girl-portrait-freckles-redhead-hair

Nu am postat articolul acesta ieri pentru că n-am vrut să le stric unora ziua, care pun mare preţ pe această sărbătoare. Se pare că ne-am americanizat cu totul de ceva ani încoace. Se sărbătoreşete Valentine’ Day mai ceva ca 1 decembrie.

Nu mă înţelegeţi greşit. Sărbătoresc şi eu, de exemplu, 8 Martie, pentru că este într-adevăr Ziua Internaţională a Femeii, acest lucru fiind hotărât undeva după Primul Război Mondial. 1 Mai, de asemenea, pentru că este Ziua Muncii. Nici de Dragobete nu mă petrec aşa cum se cuvine, deşi este o sărbătoare get beget a noastră. Ciudat, nu? Eu, care vorbesc atât despre dragoste şi o respect într-atât. Cred că, aşa cum am mai zis, îmi place să ies un pic din tipar, nu să fac ce face toată lumea.

Ieri am fost în Afi şi nu aveai, efectiv, pe unde să pui piciorul. Restaurantele, cafenelele, fast-food-urile, cinematograful, toate erau full. Vă daţi seama că la Mc şi Kfc era bătaie. Aveam şi eu poftă de nişte strips cu sos Glen…

Prea mult marketing. Este enervant, serios. Un kitch furat din Occident. Potrivit Wikipendia, pe 14 februarie este sărbătorit Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. Haideţi mă, ce naiba, aţi auzit vreunul de nenea ăsta?! Să nu uităm că suntem creştin ortodocşi, totuşi. Şi dacă tot vrem să comemorăm pe cineva, ne putem gândi la Dante Aligheri, care a încetat din viaţă pe 14 februarie şi a fost creatorul primei capodopere a literaturii moderne europene, „Divina Comedie”.

Tot procesul acesta dulceag prin care bărbaţii încearcă să iasă în evidenţă în faţa iubitei/soţiei este cerut parcă prin fiecare clip publicitar, panou stradal şi ce altă reclamă mai vedem pe la televizor sau auzim pe la posturile de radio.

Eu o simt ca pe o obligaţie. Gesturile de dragoste trebuie făcute în orice zi simţi nevoia să o faci, nu pentru că-ţi impune „gura lumii”. Suntem români. Suntem unici. Avem n sărbători şi tradiţii frumoase. Iar dragostea o poţi exprima în orice moment din viaţă, fără să-ţi amintească reclamele că iubita ta merită o floare, o cină, un parfum etc.

Articolul precedent Nu pot fi femeia unui singur bărbat
Articolul următor La multi ani, femeie!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

3 COMENTARII

  1. Pe cuvant iti spun Rox,esti in asentimentul meu,suta la suta!!! Si ca sa intaresc spusele tale,eu zic asa: La dracu cu Valentine’s day! Eu…te iubesc in fiecare zi!

  2. Roxana, m-ai uns pe suflet ! Încă de când am văzut titlul ! 🙂 Și eu cred că, dacă un bărbat își amintește să îți ia o floare doar pentru că a auzit la radio că e Sf. Valentin, degeaba mai stai cu el!
    Te pup, și îți doresc un Valentine*s Day adevărat și permanent, adică în toate momentele care contează !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!