Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Nu pot fi femeia unui singur bărbat

Nu pot fi femeia unui singur bărbat

3
Nu pot fi femeia unui singur bărbat

engaging-bride-bossina-couture-2015

Din start trebuie să spun că titlul nu este chiar cel mai potrivit, dar îmi veţi înţelege imediat punctul de vedere.

Aşa cum am spus mereu în articolele mele, fidelitatea faţă de cei pe care îi iubesc este una dintre cele mai importante calităţi pe care le am, fie că este vorba de o relaţie de prietenie, fie că vorbesc despre iubire.

Sunt cu cineva, iubesc, mi-e bine, sunt fericită (cel puţin aşa cred pentru o perioadă de timp), însă la un moment dat se schimbă ceva. Intervine rutina, care rutină, dacă o întreţii cu stat în casă, în faţa televizorului, butonându-şi fiecare telefonul, duce inevitabil la iminenta despărţire. Pe care o negi, în primă fază. Şi o negi… până se umple paharul, cum se spune. Dar până să se umple paharul, încerci să-ţi alini sufletul.

Staţi puţin că trebuie să revin la persoana I singular, căci vorbesc despre mine, sigur nu e la toată lumea aşa.

…Şi încep să răspund la un mesaj pe Facebook (bine zicea cineva că acest Facebook aduce probleme într-un cuplu). Şi conversez. Şi tot conversez. Până când, decid să dau numărul de telefon. Şi mai urmează nişte conversaţii pe whatsapp. Sau, mă rog, mesaje text. Şi, uite-aşa, după ce mai trec câteva zile, accept să ies la o cafea.

Cu trupul şi cu sufletul sunt tot a lui, a iubitului care e cuminţel acasă. Şi nu l-aş înşela niciodată. Prefer să pun punct relaţiei decât să înşel. Sau… ok, greşesc. Înşelat nu înseamnă numai să-ţi iei limba în gură cu cineva şi să ajungi în pat cu acea persoană. Înşelat se numeşte şi atunci când conversezi, flirtezi sau te vezi cu respectiva. Chiar dacă nu mergi mai departe.

Dar, pentru că nu e momentul să mă despart de el, din diverse motive, încep şi conversez. Poate, pentru că mă ia valul, chiar flirtez. Totul din cauză că el, iubitul meu, nu-mi mai acordă atenţie, afecţiune,  iubire. El are impresia că mi le oferă, nici nu are capacitatea să observe ce s-a schimbat în relaţia noastră. Iar varianta comunicării e deja „fumată”, am încercat-o de nenumărate ori.

Am spus întotdeauna şi am să o spun mereu, cu toată convingerea. Un bărbat ajunge să-şi înşele femeia în momentul în care aceasta nu se mai preocupă de el, are alte priorităţi şi nu ştie să-l ţină lângă ea (nu mă refer la aventuri, sigur; prin natura lui, bărbatul este un „vânător” ce înşală). La fel este şi viceversa. Din fix acelaşi motiv ajunge şi o femeie să înşele. Dar am mai vorbit despre asta AICI.

Până acum, n-am procedat niciodată aşa cu niciun bărbat din viaţa mea. N-am avut iubiţi atât de proşti încât să nu se prindă că stau să flirtez cu alţii. Dar dacă s-ar ajunge vreodată la asta, ar fi numai şi numai vina lui.

Cred că e foarte important să-i oferi persoanei dragi ce ştii că are nevoie. De unde ştii ce are nevoie? Caută în sufletul tău şi adu-ţi aminte ce te-a legat de acea persoană, ce v-a adus împreună şi cum aţi rezistat până aici.

Şi iar contrazic o vorbă, tot a mea, fir-ar să fie, că decât singurătate în doi, mai bine tu cu tine, liniştit, fără bătăi de cap. Când de fapt, ah, ce ironie a sorţii, eu am acceptat mereu o singurătate în doi decât să fiu… a nimănui. My mistake.

Încă o dată, îmi cer iertare, suflete al meu!

Articolul precedent Rar citesc poezii. Dar se-ntâmplă ca unele chiar să-mi placă :)
Articolul următor De ce „Valentine’s Day” mi se pare o porcărie
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

3 COMENTARII

 1. Mda, nu degeaba se spune ca: in dragoste nu exista niciun motiv de a nu se mai iubi, decat acela de a se fi iubit prea mult. Si parca, tot oscar Wilde a mai spus: „Fidelii cunosc doar latura trivială a iubirii, numai infidelii cunosc tragediile ei” 😀

 2. Da, flirtul intra tot in categoria inselat. Poti insela cu gandul si de la niste conversatii se poate ajunge usor la altceva. Eu cred ca cel mai bine ar fi ca partenerii sa comunice, sa isi spuna nemultumirile. Uneori omul de langa tine crede ca esti fericit si ca atitudinea lui este potrivita.

 3. Deși ar trebui să nu fiu de acord cu tine (partea morală, și toate cele), totuși, te înțeleg foarte bine ! Și eu cred și simt profund că o femeie ajunge să înșele doar atunci când lipsește ceva fundamental în relație, cel mai adesea o trăire emoțională profundă. Nu e vorba numai de rutină, ci poate și de… incompatibilitatea de la început, care se relevă doar mai târziu, trecute fiind primele momente amoroase. Poate că el nu e la fel de cald ca tine, poate nu e receptiv atunci când trebuie, etc.
  Sau, poate chiar tu, sau femeia în general, nu s-a cunoscut prea bine la început, și nu a înțeles de ce fel de relație are nevoie. Poate unele femei nu pot trăi doar relații călduțe, fără zbateri de inimă, fără pasiune. Și asta iese la iveală după un timp !
  Desigur, totul are și un revers. Poate că, atunci când întâlnim pasiunea, ea vine ”la pachet” cu alte lucruri, mult mai dureroase decât o simplă neîmplinire. Și ne lasă întotdeauna pustiite. Dar totuși, unele femei nu pot trăi doar relații călduțe !
  Apropos despre ce înseamnă să înșeli, dacă flirtul este considerat înșelare, atunci, simplul fapt de a te gândi mereu la altcineva atunci când ești cu un bărbat, de a-l visa mereu, de a-ți dori o altă viață, chiar dacă nu faci nimic, intră oare în această categorie ? Simplă temă de gândire, precizez că eu sunt singură de mulți ani. Dar am întâlnit de multe ori această situație printre femei. Femeile sunt mai rar dispuse să acționeze, să strice o relație, să îi facă pe alții să sufere.
  În rest, numai bine, și o primăvară frumoasă ! Și care să îți aducă clarificarea necesară !
  Apropos de asta, am întâlnit undeva o frază despre situația unei femei care s-a trezit că iubește dpoi bărbați: ”daca l-ar fi iubit cu adevărat pe primul, nu s-ar fi îndrăgostit de al doilea, el i-ar fi fost de ajuns.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!